Sevgili okurlarım yüce Mevlam, Al-i İmran suresi ayet 159’da mealen şöyle buyurmaktadır, “Allah’ın rahmeti sayesinde sen onlara karşı yumuşak davrandı. Eğer kaba, katı yürekli olsaydın senin etrafından dağılıp giderlerdi.”

Yine Allah’ın resulü mealen biz ümmetine şöyle tavsiyelerde bulunmaktadır, “Merhamet edene Rahman’da merhamet eder. Siz yerdekilere merhamet edin ki, göktekiler de size merhamet etsin.” (Kaynak: Tırmizi, Birr, 16).

Sevgili kardeşlerim yüce dinimiz İslam, şefkat ve merhamet dinidir. Rabbimizin güzel isimlerinden biri de Er-Rahman’dır. O merhametin yegane kaynağıdır. Allah’ın bütün peygamberleri birer rahmet elçisidir. Ümmeti olmakla Allah’ın resulü biz ümmetin İbn Hanbel, IV. 90’da mealen, “Kıyamet günü en ağır azaba uğrayacak olanlar, dünyada insanlara azap edip şiddeti reva görenlerdir.”

Sevgili okurlarım insanların gönlüne şefkat ve merhamet tohumlarını ekenlerin başında önce anne ve babalar ve öğretmenler gelmektedir.

Evlatlarımızı iyiye ve güzele yönlendirmek, milli ve manevi değerlerine bağlı, çevresine ve insanlara faydalı kişiler olarak yetiştirmek için var güçleriyle gayret gösteren cefakar insanlardır. Ahirete irtihal edenlere rahmet, hayatta olanlara sağlık, afiyet ve huzur diliyorum. Yaradanımız herkese sağlık versin.

Evet sevgili okurlarım şu ana kadar okutup yetiştirdiğim bütün talebelerimizin sağlıklı vazife yapmalarını, daha okuyanlara da tez zamanda bitirip vazife almalarını dilerim.

Üniversiteli genç kardeşlerim Emrah Yiğrap ve Emre Eren’e de zihin açıklığı dilerim, yolunuz açık olsun. Amin.