Armutlu ilçesinde bugüne kadar 100 km’lik doğalgaz boru hattı döşendi. 29 Ekim'de doğalgaz kullanmaya başlayacak olan Armutlu'da.Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Armutlu'daki kamu kurumlarına doğal gaza geçilmesi için ödenek gönderdi.
Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, doğalgazın kullanımıyla birlikte kış aylarında 6 bin olan Armutlu ilçesinin nüfusunun, yazlıkçıların yerleşik ikametleriyle birlikte  10 bini aşacağını söyledi.
Termal suyu ve turistlik yerleşimi ile adından sık söz ettiren Armutlu ilçesi, 2018 yılında doğalgaza kavuşuyor. geçtiğimiz aylarda doğalgaz boruları döşenmeye başlanmıştı.
Ağustos ayının sonuna doğru ise, 80 km ana güzergah olmak üzere sokaklar ile beraber toplam 100 km boru hattı döşendi. Çalışmalarda sona gelindiğini söyleyen Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, şu ifadelere yer verdi:
“İlçemiz, İstanbul ve Bursa’ya çok yakın olması açısından yazın çok tercih edilen yerleşim yerlerinden birisi. Ancak turizme katkı sağlamak sadece yaz aylarında olmuyor. Nüfusun artışı demek ekonominin de artışı demek, dolayısıyla bu artış da ilçenin büyümesi anlamına geliyor. Turizme katkı sağlamak adına alternatif çözümler yerine kalıcı çözümler bulunmalıydı. Buna yönelik çalışmalarımız da doğalgaz ile başlamış oldu. Termal suyu, deniz, kum ve plajı ile birlikte gerçek bir doğa harikası olan ilçemizde, doğalgaz için altyapı çalışmalarımıza başladık ve çalışmalarımızda sona yaklaştık. 2018 yılında Armutlu’da oturan vatandaşlarımız doğalgaza kavuşacak. Armutlu ilçemizde özellikle yazlık olarak dairelerini kullanan vatandaşlarımız artık kışın da güzel ilçemizde yaşamaya devam edecekler. İlçemiz yaz ve kış aylarında değer kazanacak.”

Doğalgaz boru hattı döşemelerinde 100 km’ye ulaşıldığını kaydeden Birkan, “İlçemizde ana güzergah ve sokaklar dahil olmak üzere 100 km’lik çalışmamızı tamamladık. Çalışmalarımız 29 Ekim’e kadar tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Kış aylarında 6 bin olan nüfusumuz doğalgaz ile birlikte 10 bine yükselecek. Tatilcilerimiz Armutlu’yu seviyorlar fakat kışın ısınma sebebiyle burada kalamıyorlar. Onlar için bir müjde oldu. Halkımız da bu kışı evlerinde rahatlıkla geçirecekler. Bu sayede kış turizmi de doğalgaz ile artmış olacak. Bu artış, Yalova ve Armutlu’ya artı değer katacak” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim