Başkan Silpagar, “Yalova’da Bir İlk”

Başkan Silpagar, “Yalova’da bir ilk olarak atık getirme merkezini Çiftlikköy Belediyesi olarak kurmuş olduk. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden onay alan tesisimizde, hemşerilerimiz evlerinde biriktirdikleri geri dönüşebilen atıklarını buraya getirebilecekler. Aynı zamanda kompost üretim tesisimiz ve sıfır atık eğitim atölyemizin de yer aldığı tesiste öğrencilerle bilinçlendirme etkinlikleri yapacağız ve kendi üretimimiz olan organik toprağı paketler halinde hediye edeceğiz” diye bilgi verdi.

“Kirlilik Azaltılacak, Enerji Tasarrufu Sağlanmış Olacak”

Kağıt, karton, plastik, metal, cam, tekstil, elektronik malzeme, kurşunlu pil, floresan ve akümülatör ve bitkisel atık yağların Çiftlikköy Belediyesi Atık Getirme Merkezi’nde toplanarak, yeniden üretim süreçlerine kazandırılacağını kaydeden Başkan Silpagar, “Böylece doğayı ve çevreyi kirletici atık maddelerin azaltılmasına yardımcı olacağız. Evlerimizde oluşan pek çok atık madde geri dönüştürülebilir. Hemşerilerimiz, evlerinden çıkan ambalaj atıklarını atık getirme merkezimize getirerek geri dönüşümlerini sağlayabilir. Burada toplanan atık malzemeler ayrıştırılarak, yeniden üretime uygun hale getirilmek üzere endüstriyel tesislere gönderilecek ve böylece geri dönüşümle yeniden üretilen maddeler aracılığıyla enerji tasarrufu da sağlanmış olacak” dedi.

‘Biz Büyük Bir Aileyiz’ ‘Biz Büyük Bir Aileyiz’

Atık Getirme Merkezi’ne Getirilebilecek Atıklar

Çiftlikköy Belediyesi 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde, kitap, defter, gazete ve dergiler, kağıt ve karton ambalajlar, kağıt torbalar ve kağıt içecek kutularından oluşan kağıt atıklar; plastik su, meşrubat şişeleri, deterjan kutuları, yoğurt ve ayran kapları, plastik ürün ambalajlarından oluşan plastik atıklar; cam konserve kavanozları, su ve meşrubat şişeleri, bardak, sürahi gibi cam atıklar; meşrubat kutuları, konserve salça kutuları, yağ tenekeleri, metal mutfak gereçleri gibi metal atıklar; elektrik ve elektronik atıklar, bilişim ve telekomünikasyon ekipmanları, floresan lambalar, bitkisel atık yağlar, kullanılmış giysi, kumaşlar, perde, ayakkabı ve türevleri, battaniye, yastık gibi tekstil atıkları ve atık piller değerlendirilip kaynağında ayrıştırıldıktan sonra geri dönüşümle yeniden değerlendirilecek.

yalova-ciftlikkoy-belediye-atik-getirme-merkezi-hizmet (3)yalova-ciftlikkoy-belediye-atik-getirme-merkezi-hizmet (1)

Editör: Arda Yavuz