23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Kara Tablo! 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Kara Tablo!

31 Mart Mahalli Genel Seçimlerine az bir zaman kala siyasal partiler ve adayları seçim çalışmalarına devam ediyor. Partileri tarafından tekrar Belediye Başkan Adayı gösterilen isimler, görev süreleri boyunca gerçekleştirdikleri çalışmaları ve hizmetleri vatandaşlara anlatarak tekrar oy istiyor. Bu isimlerden biri olan Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Subaşı Belediye Başkanlığına tekrar aday gösterilmişti. Çalışmalarını son sürat devam eden Başkan Canbay, 5 yıllık görev süresi boyunca Subaşı’nda spor alanında gerçekleştirdiği hizmetleri sosyal medya hesabından paylaştı.
Spora ve sporcuya desteklerinin tam olduğunu açıklayarak 5 yıllık süre içerisindeki çalışmaları hakkında bili veren Başkan Canbay, Belediye’nin faaliyetlerini maddeler halinde sıraladı. 
Başkan Canbay’ın sosyal medya hesabından paylaştığı ifadeler;
1-Altınkent Mahallemize çocuklarımıza uygun, gerçek çim saha kazandırdık. Çevresini tel örgülerle kapatarak sporcularımızın ve sahamızın güvenliğini sağlamış olduk.
2-Hacı Ali Saruhan Okulunda bulunan spor sahasının üzerini çelik konstrüksiyon yaparak gergi brandayla kapattık. Artık öğrencilerimiz yılın her mevsiminde spor faaliyetlerini yapabilecekler.
3-Altınkent Mahallesi Esentepe piknik alanındaki parkımıza egzersiz istasyonları yaparak, halkımızın açık havada spor yapmalarına olanak sağladık.
4-Belediyemize ait kadın ve erkekler için açılan mevcut fitness salonlarını elden geçirdik. Spor aletlerinin bakımlarını yaparak, yeni malzemeler kazandırdık.
5-Beldemizde ikamet eden farklı branşlardaki sporla ilgilenen çocuklarımızı her zaman destekledik. Yalova'mızı ve Subaşı'mızı başarı ile temsil eden sporcularımızın başarılarıyla gururlandık.
6-İlimiz Yalova’da düzenlenen güreş müsabakalarında, küçükler grekoromen stilde farklı sıkletlerde 8 birincilik elde eden belediyemiz adına yarışan Hakkı Aydın, Canpolat Çakal, Muhammed Aydın, Alimemati Çakal, Berkay Tuna Kale, Emrullah Bağaç, Ali Ercan Kalaycı ve Batuhan Sağlam aldıkları kupayla bizi gururlandırdılar.
7-Romanya Bükreş’te düzenlenen U17 Avrupa Güreş Şampiyonasında Avrupa 2.'si İlayda Çin, Gençlik Olimpiyatları Fransa Güreş Şampiyonası 2.'si Şevval Çirikçi ve 5.’si Songül Akın’ın güreş müsabakalarında gösterdikleri başarı bizleri gururlandırdı. Genç kardeşlerimizi ve antrenörleri Elif Yılmaz ve Murat Gençtürk’ü de tebrik ederek başarılarının devamını diledik.
8-Cihan pehlivanı Koca Yusuf adına Bulgaristan’ın Şumnu ilçesinin Karalar köyünde düzenlenen yağlı güreşlerinde Subaşı Belediyemiz adına güreşen, Başpehlivanımız Semih Turgut 3. oldu.
9-Amacımız beldemizi, kuruluşundan beri futboldaki tek temsilcisi olan Subaşıspor Kulübü’nü layık olduğu yerlere getirerek, bölgemiz ve Türk futboluna yetenekli futbolcular kazandırmaktır.
10-Subaşıspor Kulübü’ne desteğimizi arttırdık. Görevimizin ilk yılı olan 2019’da, 2. Amatör Küme Şampiyonu olan takımımız, ertesi yıl (2020) ise 1. Amatör Kümede şampiyon olarak Süper Amatör Kümede beldemizi temsil etti.
11-Her yıl yaz futbol okulu düzenlendik. Okulumuz 11-14 yaş arasındaki sporculara kapılarını açtı. Öğrenciler yeni arkadaşlıklar edindiler ve spor yaparak yaz tatillerini verimli geçirdiler.
12-19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda beldemizde voleybol ve futbol müsabakası düzenledik.
13-Subaşı'nı yeni ve güzel bir sporla tanıştırdık. Belediyemizin katkılarıyla Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Okul Sporları tarafından düzenlenen Oryantiring Yalova İl Birinciliği Yarışması beldemizde yapıldı. 20 ortaokuldan öğrencilerimiz 8 kategoride hedef bulma yarışına katıldı. Çocuklarımız hem eğlendiler ve öğrendiler hem de Subaşı'nı keşfettiler.
14-Türkiye Satranç Federasyonu ve Belediyemiz tarafından 2022 ve 2023 yıllarında Atatürk Kupası Satranç Turnuvası düzenlendik. Türkiye’nin pek çok kentinden aralarında milli sporcuların da yer aldığı, Atatürk Kupası Satranç Turnuvası'na ev sahipliği yaptık.
15-Türkiye’nin pek çok kentinden sporcunun yarıştığı aralarında milli sporcuların da katıldığı Atatürk Kupası Satranç Turnuvası'na ev sahipliği yaptık. Çocuklarımız iki gün süren turnuvayı centilmence tamamladı. Farklı yaş kategorilerinde yarışan sporculardan dereceye girenlere ödül verildi.
Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz