Çevreci ve doğasever girişimleriyle tanınan, bu alanda çeşitli ödüller kazanan Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ’a TEMA Vakfı heyetinden sürpriz bir ziyaret gerçekleşti. Vakfın Çiftlikköy şubesi yöneticileri, GSD Eğitim Vakfı Çiftlikköy İlkokulu’nun Yavru TEMA sınıfı öğrencileriyle birlikte Başkan Dağ’a konuk oldu. Ziyarette yaptıkları çalışmaları ve hedeflerini anlatan TEMA yöneticilerine Başkan Dağ, “TEMA’nın çalışmalarını yakından takip ediyorum.

Özellikle Yalova’da çevre konusunda duyarlılık göstermemiz gereken çok ciddi konular var. Biz de üzerimize düşen her görevi yerine getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu. TEMA yöneticileri de Dağ’a çevre konusunda gösterdikleri duyarlılıktan ötürü teşekkür etti. Dağ, daha sonra kendisini meclis salonunda bekleyen Yavru TEMA öğrencileriyle buluştu.

Çocukların büyük sevgisiyle karşılanan Dağ, çeşitli tavsiyelerde bulunarak şunları söyledi: “Çevre ve doğa sevgisini bu küçük yaşlarda kazanmaya başlamanız gerçekten çok takdir edilesi bir davranış. Şimdiden bu bilince sahip olursanız ilerleyen yıllara daha güvenle bakabiliriz. Ne yazık ki sizlerin bu yaşta sahip olduğu bilince pek çok büyüğünüz sahip değil. Umarım sizler gelecekte yaptığınız çevre ve ağaçlandırma çalışmalarıyla büyüklerinize de dersler verirsiniz” Minik TEMA üyeleri Başkan Dağ’dan ağaçlandırılacak alan istedi.

Dağ, bu isteğe olumlu yanıt vererek “Siz yeter ki bizden ağaçlandırılacak alan isteyin. Gereken yerlere gerekli talimatları vereceğim. İmar planımızda uygun bölgelerde sizlere ağaçlandırılacak alan sağlayabiliriz” dedi.  Minik öğrenciler sınıf öğretmenleri Saniye Yıldız ile birlikte Başkan Dağ’a ‘yeşil yaprak’ ödülü takarak desteklerinden ötürü teşekkür etti.
Editör: TE Bilişim