6552 sayılı Torba Yasa’nın 11 Eylül 2014 tarih ve 29116 mükerrer sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini belirten Başkan Salman, vatandaşların yasadan yararlanarak borçlarını ödemelerinin tüketicilerin menfaatine olacağını dile getirdi.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Yasanın uygulanması ile ilgili Maliye Bakanlığının Genel Tebliği’nin de çıkması ile uygulanmaya başlanmıştır.

Yapılandırma iki ayda bir ödenmek üzere;

Altı eşit taksitte,

Dokuz eşit taksitte,

On iki eşit taksitte,

On sekiz eşit taksitteolmaktadır.

Borç yapılandırmak için vatandaşlarımızın Belediyemiz zemin katında bulunan Hizmet Masaları’na başvurmaları yeterli olacaktır.

Ekonomik güçlük yaşayan bir belediye devraldık. Belediyenin gelir kaynaklarını oluşturan kalemler arasında en çok emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ve su borçlarının olduğunu tespit ettik. Vatandaşlarımızın belediyemize borçları trilyonlar ile ifade edilecek miktarlarda. Vatandaşlarımızın bu yasadan yararlanarak belediyemize olan emlak, çevre temizlik vergisi ve su paralarını yapılandırarak ödemeleri menfaatlerine olacaktır.

Borçlar yapılandırılıp ödenmediği takdirde Ocak 2015’ten itibaren belediyemizin alacaklarını tahsil etmek için yasal yollara başvurulacaktır.

Ancak diğer taraftan testiyi kıranla kırmayanı da ayırmamız gerekir. Vergisini, su parasını ödeyenle ödemeyeni bir tutmamız mümkün değildir. Bu nedenle, torba yasa vatandaşlarımız için son şans ve bunu değerlendirmelerini tavsiye ediyorum.”

İlgili Yasanın 73. Maddesinin;

16/a fıkrası gereğince Emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zamları,

16/b fıkrası gereğince belediyemizin su abonelerinin su kullanımından kaynaklanan alacakları ile bunlara bağlı feri (sözleşmelerde düzenlenen her türlü ceza ve zamlar dahil) alacaklardan30 Nisan 2014 tarihi itibariyle kesinleşmiş olanlar yapılandırma kapsamında yer almaktadır.

 

Editör: TE Bilişim