Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. Tur oylamasında Sinan Oğan oyunu Ankara’da kullandı. Ankara’nın Çankaya ilçesinde yer alan Kocatepe Mimar Kemal Anadolu Lisesi 1276 numaralı sandıkta, eski Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan oy kullandı. Yaptığı açıklamada, "Bu seçimin ülkemizin ve milletimizin hayrına olacağını ve inşallah da bunda da bizim katkımız olacağını ümit ediyorum. Seçim vatanımıza, milletimize hayırlı olsun" şeklinde konuşan Oğan, seçimin istikrar getireceğini belirtti.

14 Mayıs seçimi öncesi Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini açıklayan Muharrem İnce de, oyunu Ankara Çankaya’da kullananlar arasındaydı. Eşi Ülkü İnce ile birlikte Çankaya Yaşamkent Mahallesi'ndeki Şener Çakmak Anadolu Lisesi 4617 numaralı sandıkta oy kullanan İnce, seçimin hayırlı olması dileklerinde bulundu. Oy kullandıktan sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan İnce, seçimle ilgili yaptığı açıklamada "Şimdi buradan dinlenmeye gidiyorum. Köyüme gidiyorum, torunlarımı seveceğim. Siyasi değerlendirmeyi birkaç gün sonra basın toplantısıyla yapacağım. Cumhuriyetimiz, tarihimiz boyunca ilk kez farklı seçim yaşıyoruz. İki turlu bir seçim, ikinci tura kaldı seçim. İki turlu seçime alışacağız artık, bu sistem devam ederse eğer. Hep bunu anlatmaya çalışmıştım, iki turlu, iki turlu diye. Artılarını, eksilerini kim nerede, ne yanlış yaptı, kim nerede, ne doğru yaptı birkaç gün sonra basın toplantısıyla anlatacağım. Memleketimize, milletimize hayırlı uğurlu olsun."şeklinde konuştu.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, oyunu Ankara Çankaya’da yer alan Arjantin İlkokulu’nda kullandı. Kılıçdaroğlu, “Eşim Selvi Hanımla birlikte oyumuzu kullandık. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Tüm milletimizi önce oy kullanmaya, sonra sandığa sahip çıkmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, oyunu İstanbul Üsküdar’daki Saffet Çebi Ortaokulu’nda kullandı.

Tuğba ALTIN/Haber

Birinci turun Cumhurbaşkanı adayları oyunu kullandı3Birinci turun Cumhurbaşkanı adayları oyunu kullandıBirinci turun Cumhurbaşkanı adayları oyunu kullandı2

Editör: Rümeysa Şahin