BR Güzellik Merkezi İşletme sorumlularından Mutlu Türk’e açılışını yeni gerçekleştirdikleri şubeleriyle ilgili sorular yönelttik. Kendisi açılımı Beauty ve Relax anlamlarına gelen işletmeyle ilgili gazetemize detaylı açıklamalarda bulundu.

Sadece kadın müşterilere hizmet veren ve onların konforu ile rahatını her şeyin üzerinde tutan BR Güzellik Salonu, en yeni üyelerini bekliyor.

Buranın açılış hikayesi nedir? İsmi nereden geldi, BR Beauty ne anlama geliyor?

BR Beauty şu anlama geliyor: Beauty güzellik demek, Relax da rahatlama demek. Bu işletmemiz gördüğünüz üzere zaten 2 katlı bir alan. Alt kısmında Beauty güzellik bölümü var. Lazer epilasyon, cilt bakımları, el-ayak bakımları, bölgesel incelmeler, o tarz işlemler, güzellikle ilgili işlemler yoğunlukla yapılıyor. Üst kata da çıktığınız zaman, tamamen Relax alan, yani bir rahatlama ortamı. Burada da masajımız, saunamız, jakuzimiz var. İsmimiz aslında birazcık o böyle birleştirilmiş bir şekilde Beauty & Relax olarak geçiyor.

Bu tarz bir oluşumu ne zaman kurmaya karar verdiniz?

Yaklaşık 7-8 ay önce karar verdik. Bu fikri ortaya işletme sahibimiz Emine Hanım attı.

Bir slogan ya da misyonunuz var mı?

Elbette. ‘Her kadın güzeldir, bizimle özeldir.’ Sloganımız bu. Her kadının özel olduğunu iddia ediyoruz. Ama bizimle daha da özel hissettirdiğini düşünüyoruz. Sloganımız da bu şekilde.

Gelen müşterilerinize kaç tane işlem yapıyorsunuz?

Neredeyse 30’a yakın işlemimiz var. Çok geniş çaplı bir işletmeyiz. İlerde, zaman içerisinde ihtiyaca göre bu işlem sayısını arttırabilmeyi bile düşünüyoruz.,

Em çok tercih edilen işlemleriniz nelerdir?

En çok tercih edilen işlemlerimizin yanında masaj geliyor. Masaj çünkü bildiğiniz üzere birçok insanın ihtiyacı olan bir işlem. Sadece bunu rahatlama olarak, keyfi olarak bakıp değerlendirmemek gerekiyor. Çünkü masaj dediğimiz zaman böyle daha bir lüks gibi gelmiştir insanlara ama sadece bir lüks değil. Aslında masaj yaptırmak bizim bir yaşam biçimi içerisine almamız gereken şeylerden bir tanesi. Neden, çünkü birçoğumuz baktığınız zaman ofis ortamlarında çalışıyoruz. Ofis ortamlarında da ne oluyor? Bel ağrıları, sırt ağrıları vs. çok karşılaşıyoruz. Biz ne yapıyoruz, relax masajlarımızla, yaptığımız bu masajlarla üyelerimizin rahatlamasını sağlıyoruz. Sporcularımızın kas ağrısı vs. oluyor. Sporcularımızın birçoğunun masaj desteği alması gerekiyor. Masaj diyince aklımıza bizim bazen çok fazla oturmamış başka şeyler de gelebiliyor ama baktığınız zaman bunlar tamamen fiziksel olarak insanların ihtiyacı. İnsanların ihtiyacına yönelik kurulmuş bir işletme burası. Ve biz bunu çok güzel bir şekilde, insanlar otellere gitmeden kendilerine tatil programı ayarlamadan, tatil günleri ayarlamadan şehir içerisinde kendilerine birkaç saat vakit ayırıp yapabilecekleri bir ortam sunduk. Yani, aslında şehrin içerisinde biz sizi 1-2 saat kaçırıyoruz, öyle düşünün. Onun içinde otele ekstradan para harcamanıza gerek yok. Ekstradan tatil günlerinize bakıp kontrol etmenize gerek yok. SPA merkezini, otelde yaşayabileceğiniz konforu tamamen bir güzellik merkezine taşıdık. Konseptimiz bu şekilde. Konaklama ücreti üyelerimizin cebinde kalıyor. Onunla da isterlerse alt kattaki relax işlemlerini burada aldıktan sonra beauty olarak güzelleşme işlemlerinde kullanabilirler. Ya da başka bir ihtiyaçları varsa orada kullanabilirler.

Yeni açılan bir işletmesiniz ve randevu sistemiyle çalıştığınızı söylediniz. Hangi müşteri portföyüne hitap ediyorsunuz?

Şöyle söyliyim, çoğunlukla biz eğitim camiasına çok fazla hizmet veriyoruz. Güzellik bölümü eğitim camiasına çok fazla hizmet eder. Bizim de genel olarak baktığınız zaman, bu tarzda bizi arayanlar ve geri dönüş sağlayanlar. Onların çok çok daha fazla ihtiyaçları oluyor bu tarz işlemlere. Gerek güzellik olarak, gerek relax (rahatlama) ve masajlar olarak. Çünkü onlar da hizmet sektöründe oluyorlar o yüzden daha fazla ihtiyaçları var onların.

İşlem ücretlerinizle ilgili bilgi alabilir miyim?

Bahsedebiliriz, hiçbir problem yok. Biz zaten her şeyde şeffaf olma taraftarıyız. Hiçbir şeyimizi gizli saklı yapan birisi değiliz. Ama baktığınız zaman internet sitemizde şunun fiyatı bu kadar bunun fiyatı bu kadar diye açık ve net bir şekilde yazmıyoruz. Zaten Güzellik Salonları Başkanlığı’nın belirlemiş olduğu fiyat listeleri var. O listelerin biz altında bir fiyatlandırmayla üyelerimize işlem yapmaktayız. Neden çünkü üyelerimiz bizleri tanısınlar, verdiğimiz hizmeti tanısınlar, kullandığımız ürünleri tanısınlar. Burada gelip bizleri tanısınlar diye. İşlem ücretlerimiz zaten açılışlara özel olduğundan dolayı indirimli fiyatlarla hizmet veriyoruz. Ama, her şeyin en kalitelisini kullanıyoruz. Cihaz olarak, ürün olarak ve çalışan uzmanı olarak. Bu da tabii ki maliyeti ‘A firmaya gittim A firmada daha ucuz, B firmaya gittim, B firmada daha pahalı’ Bunu tabii ki düşünebilirsiniz, şu şekilde düşünün. Üzerinize alabileceğiniz en basitinden bir ceketi size örnek vereyim. Mavi’ye gittiğiniz zaman o ceketin fiyatı 600 liradır, o cekete benzer, daha farklı bir ceketi bilmem ne markadan 150 – 200 liraya da temin edebilirsiniz. Ama tabii ki de Mavi’deki o doku, konfor o cekette var mıdır, yoktur. Aslında fiyat farkı da birazcık bazen oralardan kaynaklanıyor. Biz ona rağmen, fiyatlarımızı çok yüksek tutmamaya gayret edeceğiz, ediyoruz. Ama, birazcık da onlar tabii fiyatlandırmada etkin rol maalesef ki oynayabiliyorlar.

İşletmenizde kaç kişi olarak çalışıyorsunuz?

Sabit olarak, şöyle söyliyim günlük sabit olarak burada duran 4 personel olarak şu anda düşünebilirsiniz. O da randevulu çalıştığımız için şu an itibariyle bizi götürüyor ama dışarından çalıştığımız arkadaşlarımız da var. Randevulu sistem olduğumuz için, mesela arıyoruz işlemleri olduğu zaman onlar da gelip bizde işlem yapıyorlar. Yani 7 kişi falan olarak siz bunu değerlendirebilirsiniz.

Yaz sezonu açılışıyla birlikte çalışan sayınız artacak mı?

Kesinlikle artacak. Daha kalabalık olacaktır. Yalova daha kalabalık olacaktır ve bizi duyanlar daha kalabalık olacaktır. Ona göre de tabii personel sayımız artacak. Artsın isteriz.

Bunun dışında söylediklerinize eklemek istedikleriniz var mı? Varsa nelerdir?

Onun dışında, lazer epilasyonda da iddialıyız. Diğer işlemlerin de hepsinde iddialıyız. Dediğim gibi, işletme sahibimiz Emine Hanım burayı kurarken, hizmet ve müşteri memnuniyeti odaklı kurduğu için her şeyin en orijinalini, her şeyin en kalitelisini ve her şeyin en iyisini tercih etmiş durumda. Yani, kendisine ne uygulanıp yapılmasını istiyorsa burada gelen üyelerine de aynı hizmeti ve konforu alabilmesi için bütün malzemelerin ve bütün cihazların en kalitelisini,  en iyisini temin etmiş durumda. O yüzden, sevdiklerinizi, eşinizi, dostunuzu, gönül rahatlığıyla buraya getirip işlemlerden faydalandırabilirsiniz. Gerek lazer epilasyon olsun, gerek Hydra Master cihaz olsun. Evet, cihazlar var. Yine fiyat konusuna değineceğim. Mesela bunun fiyatı 15 bin lira, bunun fiyatı 6 bin lira. Onun çektiği fotoğraf kalitesiyle bunun çektiği fotoğraf kalitesi bir olmuyor. Öyle iyi bir cihazla çalıştığımız zaman, öyle kaliteli ürünlerle ve malzemelerle çalıştığımız zaman tabii ki de işlem sonuçları bize ona göre çok çok daha pozitif ve olumlu bir şekilde dönüş oluyor. Biz işlemlerimizin, cihazlarımızın, malzemelerimizin sonuna kadar arkasındayız.

Tuğba ALTIN/Haber

BR Güzellik Merkezi Açılışını Yaptı (8)BR Güzellik Merkezi Açılışını Yaptı (9)BR Güzellik Merkezi Açılışını Yaptı (7)BR Güzellik Merkezi Açılışını Yaptı (5)BR Güzellik Merkezi Açılışını Yaptı (6)BR Güzellik Merkezi Açılışını Yaptı (4)BR Güzellik Merkezi Açılışını Yaptı (3)BR Güzellik Merkezi Açılışını Yaptı (1)

Editör: Rümeysa Şahin