Çiftlikköy Belediye Meclisi’nin Şubat ayı oturumu zeytin dalı ile başladı. Afrin’e yönelik olarak süren “Zeytin Dalı Harekatı”na tek devlet, tek bayrak, tek vatan, tek millet olarak desteklerinin tam olduğunu dile getiren Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, “Sınırlarımız ötesinde kahramanca mücadele eden Mehmetçiğimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin her neferine meclis olarak muvaffakiyetler diliyoruz. Cenab-ı Hak, devletimizi galip, ordumuzu muzaffer eylesin” diye konuştu. Meclis Katip Üyesi Sedat Bahadır da getirdiği zeytin dallarını tek tek mecliste bulunanlara dağıttı.
Ardından geçilen meclis oturumunda Çiftlikköy Taşıt Araçları Yan Sanayi İhtisas OSB Müteşebbis Heyeti’ne asil ve yedek üye seçimi açık oylamayla yapıldı. AK Parti’den Harun Çetintürk asil üye, Turgut İşteben ise yedek üye olarak oy çokluğu ile seçildiler. İkitelli Otomotiv ve Savunma Sanayi’nin OSB’ye dahil olma talebi de oy birliği ile kabul edildi.
Çiftlikköy’de 3. Derece SİT alanlarını kapsayan Koruma Amaçlı İmar Planları ise meclis tarafından oyçokluğu ile kabul edildi. Başkan Silpagar, Anıtlar Yüksek Kurulu Bölge Müdürlüğü’nün uygun görüşüne göre şekillendirilen planlarla bu bölgede yaşanan mağduriyetlerin giderileceğini dile getirdi ve Anıtlar Yüksek Kurulu ile karşılıklı görüş alışverişine dayanarak bu planların oluşturulduğunu sözlerine ekledi.
Bir diğer maddede İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nce yayınlanan 8 no’lu genelgeye göre Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nün kurulması oy birliğiyle kabul edildi. Genelge hakkında bilgi veren Başkan Silpagar, “Köy ve mahalle muhtarlarımızdan gelen bilgiler bu müdürlükte toplanarak takibi ve etkin bir şekilde sonuçlandırılması yapılacak” diye konuştu.
Çiftlikköy’ü Yalova Süper Amatör Lig’de temsil eden Sultaniyespor’a 40 Bin TL makdi yardım yapılması da meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi. Başkan Silpagar, Şubat ayı meclisinde alınan kararların Çiftlikköy’e hayırlı olması dileklerini ileterek meclis oturumunu sonlandırdı.

 

Editör: TE Bilişim