Cumhuriyet’in 89.yıl coşkusunu genciyle, yaşlısıyla, kucaktaki bebeğiyle Büyük Bayrak Yürüyüşünde  bir araya gelen Yalovalılar, marşlar eşliğinde bayraklarla gelincik tarlasına dönen Yalova Caddeleri’nde yürüyerek  Cumhuriyet Bayramını kutladı.

Yalova Belediyesi tarafından organize edilen ve günler öncesinden duyurusu yapılan Büyük Bayrak Yürüyüşüne   Yalova halkı damgasını vurdu. Protokolden katılımın az olduğu yürüyüşe sivil toplum örgütleri de katılım sağladı. Yürüyüş boyunca marşlar eşliğinde yol alan Yalovalılar’a evlerinin camlarından, balkonlardan, cadde kenarlarından katılan vatandaşlar da büyük coşkuya el sallayarak ve alkışlarla  ortak oldular.

Kapalı Spor Salonu önünden başlayan yürüyüş  saatinden çok önce toplanan Yalovalılar; marşlar eşliğinde tempo tutarak, yürüyüş saatini bekledi. Genç, kadın, çoluk çocuk binlerce Yalovalı, 30 metrelik dev bayrakların kenarlarından tutarak, hep birlikte Fatih Caddesi, Mimar Sinan Caddesi, Sefabey Caddesi, Cumhuriyet Caddesi üzerinden yürüdü.

“Teşekkürü borç biliriz Cumhuriyeti kuranlara”

Cumhuriyet Meydanında halka hitap eden Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, “Yalova denilince, Atatürk’ün benim kentim dediği, kadınlara seçme ve seçilme hakkının alındığı bir şehir geliyor akla. Ezberler Yalova’da bozuldu. Teşekkürü borç biliriz Cumhuriyeti kuranlara. Teşekkürü borç biliriz bugüne kadar yaşatanlara. Bugün bir kez daha Cumhuriyeti bütün Yalovalılarla birlikte kutlamaktan onur duyuyoruz. Gurur duyuyoruz. Yaşasın Cumhuriyet diyoruz. Bizler al bayrağı şerefle taşıyoruz. Sönmedi bu şafaklarda yüzen alsancak. Kanmadık iman dolu göğsümüzle bizleri bölmeye çalışan tek dişli canavara. Bastığımız yerleri toprak diyerek geçmedik tanıdık” diye konuştu.

Koçal ardından,  “Bir kez daha hep beraber haykırmaya hazır mısınız? Yeri göğü inletmeye hazır mısınız? O zaman sizleri önce şehitlerimiz sonra başta büyük Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizin atalarımızın önünde saygıyla bir dakikalık duruşa sonra hep birlikte İstiklal Marşını okumaya davet ediyorum” dedi. Onbinlerce Yalovalının 1 dakikalık büyük sessizliği, ardından hep birlikte söylenen İstiklal Marşı ile bozuldu. Marşımızın söylenmesinin ardından Kent Müzesi’nin arka tarafından atılan havai fişeklerin gökyüzünü renklendirmesiyle birlikte, bayraklarla meydanı kateden kortej, çiçek saatine kadar ilerledi. Havai fişeklerin sona ermesiyle birlikte coşkulu alkışlarla kutlamalar son buldu.
Editör: TE Bilişim