Başkanlar Görüştü Başkanlar Görüştü

Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar, halkın olası afetlere karşı bilinçlenmesi için yapılan her türlü çalışmayı önemsediğini ve desteklediğini ifade etti. Acar mesajında Sivil Savunmada duyarlı toplumun önemine dikkat çekerek, “Doğal afetlerde ve savaşlarda halkın can ve mal kaybının en aza indirilmesi, ıslah ve savunma çalışmaları ile arama kurtarma çalışmalarının sivil halk tarafından en yüksek seviyede desteklenmesi amacıyla, sadece savaşta değil, sulh ortamında da gerçekleştirilen faaliyetleri kapsayan Sivil Savunma, milli savunmamızın ayrılmaz bir parçasıdır. Ayrıca, temel hedefi, bu konuda duyarlı bir toplum oluşturmak olan Sivil Savunma faaliyetlerine verilen önem, ülkelerin gelişmişlik seviyeleriyle doğru orantılıdır. Buradan hareketle, anaokullarındaki çocuklarımızdan emekli vatandaşlarımıza kadar, milletimizin tüm kesimlerine verilecek olan Sivil Savunma eğitimine süreklilik kazandırılması, eğitim kapsamında yapılacak etkinliklerin uygulamalı çalışmalarla desteklenmesi gerekmektedir.” dedi.
“Depremin acılarını iyi biliriz”
Yalova’nın 17 Ağustos 1999 yılında depremin acılarını yaşayan bir il olduğuna da dikkat çeken Acar, “İnsanlık tarihinin en büyük felaketlerinden biri olan 1999 Marmara depreminde en büyük yarayı alan Yalova’mız için deprem haftasının önemi ve anlamı çok büyük. Bizler o büyük acıyı yaşayan Yalova halkı olarak depremi, depremle yaşamayı ve deprem sonrası yaşamı en çok tecrübe eden insanlarız. İçinde bulunduğumuz Deprem haftasında geçmişten gelen tecrübelerimizle, gelişen dünyanın depremle yaşam konusunda geliştirdiği tedbirleri analiz edip uygulamamız için önemli bir fırsattır. Deprem öncesinde, deprem anında ve deprem sonrasında yapılacaklar her geçen gün bilimin gelişmesiyle farklı boyutlar kazanmaktadır. Tüm bunlarla beraber bu önemli haftanın Termal ilçemiz, şehrimiz ve halkımız tarafından gerekli hassasiyetle değerlendirileceğini ve yaşananları unutmadan Deprem konusunda bilinçlenmeye devam edeceğimizi ümit ediyorum.” diye konuştu.
“Yerel yönetim üzerine düşeni yapmalıdır”
Deprem başta olmak üzere her doğal afetten halkın can ve mal güvenliğinin koruması adına yerel yönetimlerin üzerine düşen görevleri eksiksiz yerine getirmesinin önemine vurgu yapan Acar, “Elbette deprem başta olmak üzere birçok afetin ne zaman ve nerede olacağını öngörmek şu an için çok da mümkün değil. Bu nedenle halkımızın yaşanabilecek doğal afetlere karşı kendisini geliştirmesi ve bilinçlendirmesi hayati bir önem taşımaktadır. Yerel yönetimlerin de kentsel dönüşüm başta olmak üzere yerleşim yerlerinin yaşanabilecek afetlere karşı güçlendirmesi için üzerine düşen görevleri eksiksiz yerine getirilmesi şarttır.” dedi.

Editör: Arda Yavuz