Sevgili okurlarım bugünkü yazım ebedi yurdumuz hakkında. Geçici olan yaşadığımız şu dünyada hepimiz birer yolcuyuz. Rabbimizin takdiri kadar bir ömür sürüp, sonrada ebedi olan ahirete göç edeceğiz.
Ahiret, dünyada yapıp ettiklerimizin karşılığını bulacağımız ebedi yurdumuzun adıdır. Ahirete iman ise 6 iman esasından biridir. 
Sevgili okurlarım kıyamet bir gün mutlaka vaki bulacaktır. Yaşadığımız bu dünyada hayat, çekeceği bütün cazibesine rağmen bir gün sona erecektir. 
Bütün insanlar mahşerde Cenab-ı Hakk’ın huzuruna toplanacak, günahlarımız ve sevaplarımız mizan adı verilen şaşmaz terazide tartılacaktır.
Amel defterimiz önümüze açılacak yüce Mevlam, İsra suresi ayet14’te mealen şöyle buyurmaktadır, “Kitabını oku, bugün sana hesap sorucu olarak kendi nefsin yeter” denilecektir.
Dünyada iman edip salih amel işleyenler ve güzel ahlakı düstur edinenler, Allah’ın rahmetine nail olacak ve cennete gireceklerdir.
Allah’a ve ahiret gününe iman eden, misafirine ikramda bulunsun. Allah’a ve ahiret gününe iman eden ya hayır söylesin ya da sussun. (Kaynak: Buhari, Edeb, 3).
Sevgili okurlarım 11 ayın sultanı olan Ramazanı Şerifin müjdeleyicisi Recep ayı geleli 1 hafta oldu. hayırlı olsun biz insanlara ve Müslümanlara, hoş geldi. Amin.