Seçimin tamamlanmasının ardından mazbata süreci başladı ve belediye başkanı seçilen adaylar Yalova Adliyesine gelerek mazbatalarını aldılar. Yerel seçimlerden zaferle ayrılan Altınova’da Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, Çınarcık’ta Belediye Başkanı Avni Kurt ve Subaşı Beldesinde Belediye Başkanı Turan Canbay, Yalova Adliyesine gelerek mazbatalarını aldı. Alkışlarla adliyeden çıkan Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, “Altınova ilçemizde seçimi kazandık. Tüm Altınova halkımıza hayırlı olsun. Yeni dönem çok güzel olacak. Söz verdiğimiz gibi Altınova için, halkımız için hizmet üretmek için var gücümüzle çalışacağız. Öncelikle belediye koltuğuna oturunca gelir giderleri bir gözden geçireceğiz. Ardından da çalışmalarımız ve hizmetlerimiz için düğmeye basacağız” dedi.

Canbay, ‘Kaldığımız yerden devam ediyoruz’

31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından ikinci kez başkan seçilen Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay ise, “2 döneme başladık. Yani kaldığımız yerden devam ediyoruz. Subaşı için seçim döneminde verdiğimiz sözler var elbette bu sözleri de hızla yerine getirmek için çalışacağız. Ben bize destek veren vermeyen herkese yürekten teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Kurt, ‘Omuzlarımızda ağır bir yük var’

Çınarcık Belediye Başkanı seçilen ve mazbatasını alıp resmen belediye başkanı olan Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, seçilmesinin omuzlarına büyük bir yük yüklediğini dile getirerek, “Öncelikle çok mutluyum. Tekrardan rabbim bu makamı bize nasip eyledi. Çınarcık ilçemize yeniden hizmet edecek olmaktan çok mutluyum. Yarınlar daha aydınlık olacak. Çınarcık’a bahar geldi. Çınarcık’ta herkesin yüzü gülüyor. Çok ciddi bir oy farkı ile seçimi kazanmamız da ilçe halkının bize ne kadar güvendiğinin en somut ifadesidir. Bu oyların omuzlarıma yüklediği ağır bir sorumluluk var. Şimdi hizmet zamanı. Yapmam gereken çok iş var. İnşallah ekibimizle birlikte ilçeye çok güzel hizmetler üreteceğiz. Kazanan Çınarcık oldu” şeklinde konuştu.

Doğancı, ‘Adaylarımız kabul gördü ve sevildi’

Öncelikle çok gururlu ve mutlu olduklarını söyleyen CHP Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı, “Bunun sebebine gelirsek Yalova’da ve Türkiye genelindeki seçmenin bizi tercih etmesinde, yönlenmesinde bir başarı var. Bu nokta da Yalova örgütünün, Yalova Milletvekilimizin ve adaylarımızın kıymeti var. Bugünü genel bir rüzgar gibi algılamak doğru değil. Çünkü genel politikayı yerele aktaramamış olsaydık bu başarıya ulaşamazdık. Aynı zamanda adaylarımızın toplum tarafından kabul gören ve sevilen bireyler olmasından da kaynaklı insanların oy tercihinin değişmesinde öncelik oldu. Bu da bizim kazanmamıza sebep oldu ve 8 Belediye aldık. Ama tekrar ediyorum; Bu 8 Belediye demek bir rekor değildir. Hedefimiz 14’te 14 ve Yalova’yı Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesi yapmak. Bu süreçte katkılarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

CHP’den Fazlaca’ya Ziyaret CHP’den Fazlaca’ya Ziyaret

Becan, ‘Halkımız gerçeği gördü’

Halkın gerçekleri görerek ona göre sandıkta oyunu kullandığını söyleyen CHPP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, “Öncelikle bizleri yalnız bırakmadığınız için tüm basın mensubu arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Seçimlerle ilgili tüm örgüt üyesi arkadaşlarımıza, emeği geçen İl Başkanı’ndan, İlçe Başkanı’ndan Kadın Kollarımıza ve Gençlik Kollarımıza teşekkür ediyorum. Halkımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Gerçekleri gördüler. Bu çok önemli… Ekonominin dibe vurduğu bir yerde insanlar artık baktı ki bu iş böyle yürümeyecek. Diyeceksiniz ki Belediye Seçimleri ekonomi ile ne kadar ilgili? Çok ilgili… İnşallah sosyal belediyeciliği bu kadar belediyeye entegre ederek, bir orkestra şefi gibi yöneterek ve arkadaşlarımızın bir adım arkasında olarak Yalova’ya hizmet vermek için çalışacağız. Bunu hep söyledik ve tekrar ediyorum; Hangi partili olduğuna bakmadan, nereli olduğuna bakmadan ve kimsenin işine son vermeden Yalova’da gerçek belediyeciliği bütün arkadaşlarımla beraber göstereceğiz. Yalova’yı da hak ettiği yere de getireceğiz” ifadelerine yer verdi.

Editör: Arda Yavuz