Hür-Sen’in Yeni Yalova Temsilcisi: Ersin Tanrıkulu Hür-Sen’in Yeni Yalova Temsilcisi: Ersin Tanrıkulu

7 Ekim tarihinde tekrar alevlenen Filistin-İsrail arasındaki çatışmalar başlayalı yaklaşık 50 gün oldu. Hamas’ın İsrail’e sızmasının ardından Gazze abluka altına alındı. Tüm Dünya hakları ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İsrail’in acımasızca gerçekleştirdiği saldırılara karşı büyük tepki göstermeye devam ederken İsrail’i desteklediği iddia edilen ticari mallara karşı da boykot sürüyor.

Çatışmaların tekrar gün yüzüne çıkmasının ardından Yalova’daki STK’lar Filistin halkına destek vermek amacıyla birçok eylem gerçekleştirdi. Bu STK’ların başında bir çatı örgüt olarak faaliyet gösteren, Yalova Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları Platformu(GÖNÜL-DER), Filistin halkına yardım edebilmek için tüm kaynaklarını seferber etti ve geçtiğimiz haftadan beri devam eden etkinliklere imza attı. Yalova’da faaliyet gösteren STK’lar, GÖNÜL-DER’in öncülüğünde Cevdet Aydın Parkı’nda stantlar açtı ve satışlarını gerçekleştirdikleri materyallerden elde ettikleri gelirleri Filistin halkı ile paylaşma kararı aldı.

“Elde ettiğimiz gelirleri Gazze’ye yollayacağız”

22 Kasım Çarşamba günü Filistin halkı ile dayanışma nöbetini devralan İnsan Hakları Derneği Yalova Şubesi, savaşın dehşetini ön plana alan fotoğraf sergisi açtı, stant kurdu ve kermes düzenledi. Yalova Gazetesi’ne konuşan İHH yetkilisi, “Filistin halkı ile dayanışmak ve destek olmak amacıyla stant açtık. Elde ettiğimiz gelirleri Yalova Şubesi olarak İHH’nın Gazze ofisine yollayacağız. Ayrıca Yalova’da faaliyet gösteren bazı derneklerde yardım amaçlı etkinlikler gerçekleştiriyor. Onlarda elde ettikleri gelirleri bizimle paylaşma kararı aldılar. Hepsine teşekkür ediyoruz” dedi.

“20’ye yakın dernek katılmış olacak”

Geçtiğimiz haftadan itibaren Cevdet Aydın Parkı’ndaki nöbetleri başlatan GÖNÜL-DER’in bir yetkilisi düzenledikleri organizasyona ilişkin, “Savaş başladığından beri Filistin halkına yardım edebilmek için çalışıyoruz. Geçen hafta bir çatı örgüt olarak Cevdet Aydın Parkı’ndaki nöbetleri başlattık. Yalova’da faaliyet gösteren STK’lar her biri ayrı ayrı burada etkinlik gerçekleştiriyor. Kimisi sergi yapıyor, kimisi kermes düzenliyor. Bu Cumartesi gününe kadar programlarımız devam edecek ve 20’ya yakın dernek Filistin halkıyla dayanışma fırsatı elde etmiş olacak. Eğer başka derneklerde dahil olmak isterlerse kapımız açık” ifadelerini kullandı.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

yalova-ihh-gonul-der-stk-filistin-gazze-dayanisma-savas-sergi (10)yalova-ihh-gonul-der-stk-filistin-gazze-dayanisma-savas-sergi (9)yalova-ihh-gonul-der-stk-filistin-gazze-dayanisma-savas-sergi (7)yalova-ihh-gonul-der-stk-filistin-gazze-dayanisma-savas-sergi (8)yalova-ihh-gonul-der-stk-filistin-gazze-dayanisma-savas-sergi (6)yalova-ihh-gonul-der-stk-filistin-gazze-dayanisma-savas-sergi (5)yalova-ihh-gonul-der-stk-filistin-gazze-dayanisma-savas-sergi (4)yalova-ihh-gonul-der-stk-filistin-gazze-dayanisma-savas-sergi (2)yalova-ihh-gonul-der-stk-filistin-gazze-dayanisma-savas-sergi (1)

Editör: Arda Yavuz