Altınova Belediyesi’nin katkılarıyla 2022 yılı çalışmaları 1 Haziran’da başlayan Çobankale’de ekim ayında da çalışmalara devam ediliyor. Çobankale Kazı Başkanı Doç. Dr. Selçuk Seçkin, “Çobankale’de önümüzdeki yıl sur sisteminin tamamıyla açılmasını planlıyoruz” dedi.

Çobankale kazılarının 12 ay aralıksız devam edeceğini hatırlatan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “İnşallah buradan hem ilçemiz hem ülkemiz hem geçmişimiz için güzel bilgiler elde edeceğimize inanıyorum” dedi. Vatandaşların da gezebileceği ören alanı ve restorasyon çalışmalarının planlandığını ifade eden Başkan Oral, “Geçmiş tarihimizi aydınlatma, bilgilendirme, gelecek nesillere aktarma açısından ilçemizdeki arkeolojik çalışmaları önemli görüyorum. Bir yönü de turizm. İlçemiz tanınırlığı açısından bu konunun da ayrı bir önemi var” ifadesini kullandı.

 “Doğu tarafında kazılara devam ediyor”

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Çobankale Kazı Başkanı Doç. Dr. Selçuk Seçkin, “Bu yıl kuzeydeki sur sisteminin kazı çalışmaları tamamlanmış olup, rölöve ve konservasyon çalışmalarına başlanmıştır. Bir başka ekip tarafından sur sisteminin doğu tarafında kazılara devam edilmektedir. Daha önceki dönemlerde kazı çalışmalarında ortaya çıkartılan yapılarla ilgili olarak da yapılan projeler ilgili kurumların onayına sunulmuştur. Aralık ayının ortalarına kadar arazide çalışma yapılması planlanan Çobankale’de önümüzdeki yıl sur sisteminin tamamıyla açılarak bundan sonraki süreçte iç kalede kazı çalışmasına devam edilmesi planlanmaktadır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim