Sepetçioğlu Tesislerinde düzenlenen kahvaltı etkinliğinde Yalova Giresunlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İbrahim Arslan ve yönetim kurulu üyeleri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kahvaltının ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren Dernek Başkanı İbrahim Arslan, “Geleneksel hale getirdiğimiz Yalova basın buluşmasına katılan tüm basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum. İnşallah Rabbim sağlık verdiği sürece önümüzdeki yıllarda da daha uzun yıllar birlikte nice kahvaltılar, nice yemekler, nice toplantılar, nice sohbetler yapmamız ve bu güzel ortamda buluşmamız dileğiyle katılan herkese şükranlarımı sunuyorum. Yalova’da Altınova’dan Armutlu’ya kadar yaklaşık 20 bin Giresunlu vatandaşımız var. Derneğimiz kurulduğu günden bu yana her zaman her platformda aktif rol oynuyor. Derneğimiz bu sene 28. Yılını kutlayacak, siyasette, sosyal aktivitelerde, iş dünyasında, her kademede çalışan iş yapan, devletimize, milletimize katma değer sağlayan bir toplumuz Yalova’da. Ticari anlamda çalışan bir kesimiz, siyasi anlamda Türkiye genelinde kurulan partilerin, devletimize karşı olumsuz düşüncesi olmayan her partide görev alan arkadaşlarımız var. Bizde her zaman devletini, milletini seven bir toplum olduğumuz için geçmişimizde ülkenin kurtulmasında büyük mücadeleler veren bir neslin devamıyız. Bizlerde dernek olarak her zaman düzgün olan, doğru olan ve topluma değer katacak işlerde olan arkadaşlarımızın yanlarındayız ve olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Arslan, ‘Aday çıkarsa destekleriz’

Önümüzdeki aylarda gerçekleşecek olan genel seçimlerde Yalova’da 20 bin nüfusa sahip Giresunluların içinden Milletvekili aday adayı çıkar mı sorusunu yanıtlayan Yalova Giresunlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İbrahim Arslan, “O günkü süreç başladığı zaman konjektüre bakılır ona göre bir karar verilir. Tabi ki neden olmasın sonuçta bizim hemşehrilerimiz milletvekili olabilecek kapasitede ve o vasfa uygun insanlar. Aday çıkarsa her türlü desteği vermeye de hazırız. Derneğimizi devraldığımızda merkezde lokal faaliyeti yoktu. Yönetim kurulu arkadaşlarımız, kanaat önderlerimiz ve halkımızla birlikte istişareler yaparak 2014 yılında Yalova Belediyesinden arsa tahsisi istedik ve o dönemin belediye başkanı sağ olsun bizlere olumlu yaklaştı. Hemşehrilerimizin yoğun yaşadığı bölgede arsamızı bulduk ve binamızın yapımı içinde İstanbul Bağcılar eski Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı’dan destek istedik ve bizi kırmayarak dernek binamızı yaptı. 2014 yılından beri faaliyet gösteren dernek binamızda kütüphanemiz, mescidimiz, dışarıdan gelen misafirlerimizi ağırlamak için misafir odalarımız, giriş katımızda lokal olarak kullanabileceğimiz 200 metrekarelik kapalı alanımız mevcut. Derneğimizde herhangi bir eksiğimiz bulunmuyor. 2018 ve 2019 yıllarında ‘Sıla’yla Gurbetin Buluşması’ adı altında Giresun şehrimizde 2 tane muhteşem bir yayla şenliği gerçekleştirdik. 3250 rakımda Karagöl Yaylasında” şeklinde konuştu.

Arslan, ‘Sosyal yardımlarımız devam ediyor’

Yalova Giresunlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak üniversite okuyan öğrencilere ve ihtiyaç sahibi ailelere mümkün olduğunca yardımcı olduklarını söyleyen Başkan Arslan, “Yine üniversitelerde önemli bölümlerde okuyan kardeşlerimiz var onlara burs anlamında yardımcı oluyoruz ve bunları basınımızla ya da kamuoyuyla paylaşmıyoruz kardeşlerimiz rencide olmasın, alan el veren eli görmesin prensibinden dolayı. Mübarek 3 aylarda ve özellikle Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelerimize gıda yardımında bulunuyoruz. Allah vermesin evi yanan hemşehrilerimiz oluyor, onlara malzeme yardımı yapıyoruz. Yalova Valiliğimiz ve Sosyal Yardımlaşma Vakfımızla koordineli bir şekilde köprü vazifesi görerek yardımlarda bulunuyoruz. Dernek olarak bir spor kulübümüz var ve mücadele ettiği ligde 2 dönem namağlup şampiyon oldu. Sosyal faaliyet olarak derneğimizin bünyesine kuruldu ancak şu an Spor Kulüpleri derneklikten çıkarıldığı için normal spor kulübü olarak faaliyetine devam ediyor. Dernek olarak her alanda faaliyetlerimiz, projelerimiz ve yardımlarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim