Sevgili okurlarım, bugünkü yazım müminlerin birbirlerini sevmede, birbirlerine merhamet ve şefkat göstermede tıpkı bir organı rahatsızlandığında diğer organları da bu acıyı paylaşan bir beden gibidir. (Kaynak; Müslim, Birr, 66)

Evet sevgili okurlarım. O halde Mümin kardeşlerim! Gün kenetlenme günüdür. Gün dua ve niyazla Cenab-ı Hakk’a sığınma, O’nun engin rahmetini ve de yardımını isteme günüdür. Öyleyse geçmişte olduğu gibi bu günde imanımızın gereği olarak birlik, beraberlik ve kardeşlik şuuruyla hareket edelim. Birbirimizin umudu, birbirimizin yaşama sevinci olalım. Böylesi zamanlarda sağ duyumuzu ve sükunetimizi daha bir özenle muhafaza edelim. Birlik ve kardeşlerimize zarar verebilecek her türlü söz ve davranıştan uzak duralım.

Sevgili kardeşlerim, Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’in İnşirah Suresi 5. ve 6. Ayetlerine mealen şöyle buyurmaktadır: Biz kullarına elbette zorluğun yanında bir kolaylık vardır. Evet, Rabbimizin gönüllerimize sağanak sağanak yağdırdığı İnşirah ve umutla, inanıyoruz ki bu zorluğun da beraberinde bir sevinç ve ferahlık gelecektir. Yeter ki biz insanoğlu sabretmemizi bilelim gerisin insanlık içindir. Dahası da vatan, millet ve bayrak için…

Amin.

İsa GÜNEŞ/Köşe Yazarı