Sevgili okurlarım bugün yazımda yüce Mevla biz kullarına (Araf suresi ayet 10’da) mealen şöyle buyurmaktadır, “Doğrusu sizi yeryüzünde yerleştirdik ve orada size geçim vasıtaları verdik. Ne kadar da az şükrediyorsunuz!”

Ebu Mes’üd El-Ensari (r.a) şöyle demiştir, “Resulullah (s.a.s) bize sadaka vermeyi emrettiğinde (yaklaşık birkaç kilo hurma) kazanırdı ve o kazandığı ile sadaka verirdi. Bugün onlardan bazılarının yüz binlik serveti vardır.” (Kaynak: Buhari, Zekat, 10).

Sevgili okurlarım Allah’ın resulünün aracılığı ile bize vaat ettiklerini ver bize, kıyamet gününde bizi rezil etme. Sen asla sözünden dönmezsin.” (Kaynak: Al-i İmran suresi 194).

Sevgili okurlarım iş yerinin, dinen yasaklanan eylemleri yapacağı bilinen kişiye ya da firmalara kiraya verilmesi caiz midir?

İslam dini, kişilerin meşru işlerle uğraşmalarını ve geçimlerini helal yollardan elde etmelerini önerir. Dinimizde, haram kılınan şeylerin yapılması haram ve günah olduğu gibi, sözü edilen fiillerin yapılmasına yardımcı ve aracı olunması veya bunlara rıza gösterilmesi de günahtır.

Buna göre, bir işyerinin helalinden kazanma konusunda alternatif imkanlar bulunduğu sürece ve zaruret olmadıkça dinen yasaklanan eylemleri yapacağı bilinen kişi ya da firmalara kiraya verilmesi caiz olmadığı gibi, bu yolla elde edilen kira geliri de helal değildir.