Sevgili okurlarım bugünkü yazımda yüce Mevla, Şura suresinde biz kullarına şöyle buyurmaktadır, “Göklerin ve yerin mülkü Allah’ındır. Dilediğini yaratır, dilediğine kız çocukları, dilediğine de erkek çocukları bahşeder.”

Enes B. Malik’ten (r.a) Allah resulü (s.a.s), “Her kim iki kız çocuğunu yetişkinlik çağına gelinceye kadar büyütüp terbiye ederse, kıyamet günü o kimseyle ben şöyle yan yana bulunacağız” buyurdu ve parmaklarını bitiştirdi. (Kaynak: Müslim, Birr, 149).

Allah’ım! Mail, aile ve çocuk olarak insanlara verdiklerinin hayırlısını dilerim, sapıtan ve saptıranları değil. (Kaynak: Tırmizi, Deavat, 124).

Sevgili okurlarım anne baba öldüğü zaman kalan taşınmaz mallar paylaşılırken, erkek ile kız evlatlar mirası ikili birli paylaşırlar. (Kaynak: Nisa suresi 11).

Mealen, “Allah size çocuklarınız hakkında erkeğe, iki kadın payı kadar vermenizi emreder. İkiden fazla kadın iseler, bıraktığının üçte ikisi onlarındır. Eğer yalnız bir kadınsa yarısı onundur. Ölenin çocuğu varsa, ana babasından her birinin mirastan altıda bir hissesi vardır. Eğer çocuğu yoksa da ana babası ona varis olmuşlarsa, anasının hakkı üçte birdir. Ölenin kardeşleri varsa anasının payı, vasiyetten ve borçtan sonra altıda birdir. Babalarınız ve oğullarınızdan hangisinin fayda bakımından size daha yakın olduğunu bilemezsiniz. Bunlar Allah tarafından konmuş paylardır. Şüphesiz Allah ilim ve hikmet sahibidir.

Allah kimseyi adaletten uzak olanlardan ve de depremde hırsızlık yapanlardan yapma. Onlardan bizlerin uzak olmamızı nasip eyle Allah’ım. Canlılar üzerine böyle felaket gösterme. Amin.