Bugün, ülkemizi derinden yaralayan, halkımızı yasa boğan depremin 10. gününü geride bıraktık, her neresinden bakarsak bakalım bu durum hafızamızdan yıllarca çıkmayacak ve hayatımızın geri kalanında büyük kayıplar, dayanılmaz acılar çektiğimiz bir olay olarak hatırlanacak. Tam bu konular üzerinde dururken de özellikle dikkat çekmek istediğim bir kısım var ki o da Türk insanının bu denli zorlu durumlar içerisinde birbirine kenetlenerek zorlu sürecin üstesinden gelme halidir.
Kişiler olarak baktığımız zaman, her ne kadar kırgınlıklar içerisinde de olsak bir diğerimizin zorlu bir süreçte olduğunu bildiğimiz andan itibaren yeni bir milat başlamakta ve daha öncesinden kalan her türlü sıkıntı ve problem yerini tamamıyla destek olmaya ve yardımlaşmaya bırakıyor ve millet olarak bizi biz yapan bambaşka bir değer olarak ortaya çıkıyor.

Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün de söylediği gibi;
“Milletimiz davranışlarında ve gayretlerinde sarsılmaz bir bütünlük gösterdiği için başarılı olmuştur.”
Bizi biz yapan bu bütünlük, bu kenetlenme her zorlu durumda yanımızdaki insan yahut insanlar için kendinden birçok şey feda etmek pahasına da olsa zor durumdaki kişilere destek olma erdeminde bulunulmasına sebebiyet vermiştir. Her ne kadar son zamanlarda iç sorunlarımızdan dolayı halk olarak birbirimize yönelik kırgınlıklar ve kızgınlıkları içimizde bulundursak da bence en önemlisi içerisinde bulunduğumuz bu durumdaki gibi olaylarda hep yan yana omuz omuza olup her zorunluğun üstesinden gelebilmektedir…

Bu yazımı tekrardan Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK’e ait bir sözle bitirmek istiyorum;
“Türk milletinin karakteri yüksektir. Türk milleti çalışkandır. Türk milleti zekidir... Türk milleti milli birlik ve beraberlik içerisinde güçlükleri yenmesini bilmiştir… Türk milletinin tarihi bir niteliği de güzel sanatları sevmek ve onda yükselmektir. Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır...”