Sevgili okurlarım bugünkü yazıma helal kazanç için yüce Mevlam, (Nisa suresi ayet 32’de) mealen biz kullarına şöyle buyurmaktadır. Erkeklerin de kazandıklarından nasipleri var, kadınların da kazandıklarından nasipleri var, Allah’tan lütfunu isteyin; şüphesiz Allah her şeyi bilmektedir.”

Sevgili okurlarım yüce Yaradanımızın habibi ve kulu olan sevgili rahmet peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa (s.a.s) biz ümmetine Ebu Hureyre’den (r.a) nakledildiğine göre, “Öyle bir zaman gelecek ki, kişi malını helalinden mi yoksa haramdan mı elde ettiğine bakmayacak!” (Kaynak: Buhari, Büyü, 23).

Sevgili kardeşlerim bir bilgi; kişinin bankada vadeli hesapta bekletilen para ile hac yapılır mı? Evet kardeşlerim İslam dini kişilerin meşru işlerle uğraşmalarını ve geçimlerini helal yollardan elde etmelerini önerir. İbadetlerde helal kazanç ile ifa edilmelidir. (Bankada vadeli hesapta bekleyen paranın aslı helal olduğu için bu para ile hacca gidilebilir.) ancak bu yolla elde edilen faiz gelirlerinin sevap beklemeksizin fakirlere veya hayır kurumlarına dağıtılması ve tövbe edilmesi gerekir.

Anapara helal olduğu için hac olur. Faiz parası faizdir, yararlı olmaz. Faiz yiyenler ancak şeytanın çarparak sersemlettiği kimse gibi mezarlarından kalkarlar. (Kaynak: Bakara suresi ayet 275).

Allah kimseye faiz yemeyi nasip etmesin. Ramazan ayı hayırlı olsun. Amin.