Sevgili okurlarım bugünkü yazımda biz kullarına (Nisa Suresi ayet 1) mealen şöyle buyurmaktadır: “Kim Allah yolunda hicret ederse, yeryüzünde gidecek çok yer bulunur, genişlikte kim Allah’a ve peygamberine hicret etmek amacıyla evinden çıkar da sonra kendisine ölüm yetişirse, şüphesiz onun mükafatı Allah’a düşer. Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.”

Sevgili okurlarım. Allah’ın Rasülü Hz. Ömer’den rivayet edildiğine göre, “Ameller niyetlere göredir. Her kişiye ancak niyet ettiği şey vardır. Kimin hicreti Allah’a ve Resulüne yönelikse onun hicreti Allah’a ve Resulünedir. Kimin de hicreti nail olacağı dünya(lık) veya evleneceği bir kadından dolayı ise onun hicreti, hicret ettiği şeye olur.“ (Buhari, İman, 41) Allah’ım, cimrilikten sana sığınırım, korkaklıktan sana sığınırım, ömrün en rezil zamanına kalmaktan sana sığınırım. (Buhari, Deavat, 37)

Sevgili okurlarım. Ezan ve kamet farz namazların sünnetlerindendir. Ezan kumanın dayanağı, kitap ve sünnettir. Bu konuda Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyrulmaktadır: Siz namaza çağırdığınız zaman onu alaya alıp eğlence yerine koyuyorlar. Yüce Allah (Maide Suresi, ayet 58) de şöyle bildirmektedir: Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman hemen Allah’ın zikrine koşun. (Cuma, 62/9) Allah’ın Rasulü (s.a.s) de “Namaz vakti geldiğinde içinizden biri ezan okusun.” (Kaynak, Buhari, Ezan 17, 18, 49, Müslim Mesacid, 292)

Sevgili okurlarım, Cuma salası başladı mı hemen işimizi bırakıp Namaz yani Cuma için hazırlanmalıyız. İnşallah. Amin.