Seçim tarihinin belli olması sonrasında başlayan propaganda döneminde farklı farklı metodlar gördük bu yıl. 4 adaydan kazanmaya en yakın isimler olarak görülen Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan üzerindeydi hep gözler. Bir taraf daima sağduyu, birlik, beraberlik, barış çağrısı yaparken bir taraf söylemlerini daima üst perde de tuttu hatta tehdit seviyesine kadar yükseltti.

Tansiyon yükseldikçe istenmeyen olaylarda meydana geldi. Son günlerde Millet İttifakının Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hedef alındı. Tüm bu yaşananlara rağmen yine de Millet İttifakı sağduyu çağrısını elden bırakmadı. Meydanlarda sahneye her çıktığında sevgiye vurgu yapan ittifak ortaklarının sembolü, işareti elle yaptıkları kalp oldu.

Süreç tamamlanmak üzere 4 gün sonra sandık başına giderek hepimiz gönlümüzden bulunan, ülkemize daha iyi hizmet edeceğini düşündüğümüz adaya oy vererek 13. Cumhurbaşkanımızı seçeceğiz.

Bu hafta en çok duyduğum söylemlerden biriydi yazımın başlığı, “Taş atan mı kazanacak yoksa kalp yapan mı?” Vatandaşlarımız kimin ne yapmak istediğini gayet iyi analiz edebiliyor. Hele ki yeni nesil bu konuda çok daha iyi bir analizci. O nedenle toplumu kutuplaştırmanın, germenin bir anlamı yok.

Daha öncede söylemiştim vatandaş artık bunları duymak görmek istemiyor. Vatandaş kendisine yönelik somut, elle tutulur, gözle görülür vaatleri duymak istiyor. Kavga değil barış istiyor. Adalet istiyor. Demokrasi istiyor.

Geçen haftaki yazımda söylediğim gibi 14 Mayıs bir savaş günü değil demokrasi şenliği günüdür. Propaganda dönemimde vatandaşın gönlüne de gözüne de giren o gün sandıktan çıkacak ve ülkemizin yeni Cumhurbaşkanı olacaktır.

Sevgi ve kardeşliğin kenti Yalova’mız bu demokrasi şölenine çok güzel örnek olacaktır. Temennim tıpkı Yalova’mızda olacağı gibi ülkemizde de barış ve huzur ortamında bir seçim gerçekleştirelim.

Gerek Cumhurbaşkanlığı gerekse Milletvekilliği için yarışacak olan tüm adaylara seçimlerde başarılar diliyor, yapılacak seçimlerin ülkemize, milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.

Sağlıcakla kalın…