Sevgili okurlarım. Bugünkü yazım Hidayete nasıl ulaşır insan oğlu, Allah’ımız biz kullarına (İsra Suresi ayet 9-10’da) mealen “Gerçekten bu Kur’an en doğru olan yola götürür ve iyi işler yapan mü’minler için büyük bir mükafat olduğunu ve ahirete inanmayanlar için elem dolu bir azap hazırladığımızı müjdeler” Cabir’den (r.a) nakledildiğine göre Resullulah (s.a.s) insanlara konuşurken önce layık-ı vechile Allah’a hamd ve sena eder, sonra da “Bir kimseye Allah hidayet verirse artık onu saptıracak yoktur; Allah’ın saptırdığına da hidayet verecek yoktur. Sözün en hayırlısı Allah’ın kitabıdır yani Kur’andır.”(Kaynak Müslim, Cuma, 45) “Rabbim! Tövbemi kabul et, günahımı temizle, duamı kabul buyur, delilimi sabit kıl, dilimi doğru yap, kalbime hidayet ver, göğsümün kin ve hasedini çıkar.” (Kaynak Tirmizi, De’avat 114; İbn Hıbban, Ed’iye No 947; İbn Ebi Şeybe, Dua 42, No: 29381)

Sevgili kardeşlerim. Kıblesinde hata tespit edilen camilerle ilgili ne yapmak gerekir? Kabe’yi görerek namaz kılanların, doğrudan Kabe’ye; görmeden kılanların ise Kabe istikametine yönelmeleri (İstikbal-i Kıble), namazın farzlarındandır.

Sevgili okurlarım. Kıble istikametinde kısmi sapma olan camilerde daha önce kılınmış namazlar kabuldür. Yine de bununla birlikte kıble sapmaları, mümkün olan en uygun yolla kıblesi düzeltilmelidir. Amin.