Bolu’nun Kartalkaya bölgesindeki kayak merkezinde bulunan Grand Kartal Hotel’de çıkan yangın sonucu 79 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Ortaya çıkan facianın ardından aralarında Bolu Belediye Başkan Yardımcısı ve İtfaiye Müdürü’nün olduğu birçok isim gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

Yangının ardından sorumlunun hangi kurumun olduğuna dair birçok tartışma yürütülüyor. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, otelin bulunduğu yerde denetim yetkisinin kendilerinde olmadığını söyleyip topu Kültür ve Turizm Bakanlığı’na atarken Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da sorumlunun Bolu Belediyesi’nde olduğunu söylüyor.  

Yangın ile ilgili yürütülen soruşturmalara Turizm Bakanlığı’nın dahil edilmemesi, muhalefet çevrelerinden yoğun eleştiriler getirirken bu isimlerden biri de Yalovalıların yakından tanıdığı Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce oldu. Yangında sorumluluğun Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda olduğu ortaya çıktığını iddia eden İnce, “Bolu Belediye Başkan Yardımcısı ve İtfaiye Müdürü tutuklandı. Bakanlıktan kimse göz altına bile alınmadı, Bakan hala istifa etmedi. Adaletiniz batsın!” diyerek duruma tepki gösterdi.

İl Müftüsü Yılmaztürk; Kandiller, Ramazan Ayına Hazırlığımızın Bir Provasıdır İl Müftüsü Yılmaztürk; Kandiller, Ramazan Ayına Hazırlığımızın Bir Provasıdır

Kaynak: Haber Merkezi