Çınarcık’ta 25-26-27 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek Geleneksel Karadeniz Şenlikleri öncesinde, Çınarcık Genç Karadenizliler Derneği Başkanı Murat Bayraktar, Belediye Başkanı Avni Kurt’u makamında ziyaret etti.
Ziyaret sırasında Karadeniz kültürünün yaşatılması ve bölge halkının bir araya gelmesi amacıyla düzenlenecek şenliklere dair iş birliği görüşmeleri gerçekleştirildi. Aynı zamanda ilerleyen dönemde yapılması planlanan Hamsi Festivali de gündeme alındı.
Başkan Kurt, yapılan görüşmenin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Karadenizlik Şenlikleri’nin yanı sıra Hamsi Festivali’ni de masaya yatırdık” diyerek organizasyonların ilçeye kazandıracağı sosyal ve kültürel katkılara değindi.
Ziyaretler bununla sınırlı kalmadı. Aynı gün Taşliman Camii İmamı Harun Özkan ve Ali Selçuk Erdoğan da Başkan Kurt’u makamında ziyaret etti. Başkan Kurt, nazik ziyaretlerinden dolayı konuklarına teşekkür etti.
Çınarcık Belediyesi, yaz aylarında düzenlenecek kültürel etkinliklerle halkın bir araya gelmesini ve yerel değerlerin yaşatılmasını hedefliyor.