Kendir, “Oy oranları ortada Genel Başkanımızın da şöyle bir duruşu var, milletin sesine kulak verin diyor, ben ve arkadaşlarım da sürekli sahada olmaya çalışıyoruz, biz zaten halkın içerisindeyiz” dedi.

Kongre sürecinden çıktıktan sonra hareketlenelim, ivmelenelim derken sonrasında deprem felaketini yaşadıklarını söyleyen İYİ Parti Yalova İl Başkanı Osman Kendir, “Kendi içimizde yapılanmamızı tamamladıktan sonra basın açıklamamızı yapalım diye düşündük. Mazbatayı aldıktan sonra 20 gün geçti ve üzerine depremi yaşadık. Depremle ilgili de biz parti olarak STK gibi çalıştık, reklam yapmadık, il, ilçe yönetimimizi topladık ve il afet koordinasyonu oluşturduk, ne yapabilirizi konuştuk. Genel merkezimizde aynı şekilde davranarak 4 tane depo ayarladı yardım malzemelerini deprem bölgesine ulaştırmak için. Her ne kadar hükümetin gereğini yapmadığını düşünsek de bir devlet var ve buna saygımız var. Yardımların bölgeye doğru ulaşması adına AFAD’la koordine içerisinde olduk. Deprem bölgesinde genel başkan yardımcılarımız ve milletvekillerimiz aracılığıyla bir veri akışı sağlandı. Yardımlarımız hala deprem bölgemize devam ediyor. Deprem bölgesindeki 11 ilimiz 33 şehrimiz ile kardeş şehir seçildi, bize de Osmaniye ilçesi düştü. Depremi yaşamış biri olarak biz bölgeye gittik ne yaptınız derseniz, sadece dokunmak bile yetiyor insanlara. O havayı değiştirmek, teşkilatlarımıza moral aşılamak, insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak, durumu yerinde görmek ve elimizden geleni yapmak için çalıştık. Mesleki olarak da baktığımda Yalova’daki 99 depreminde yaşanan manzarayla kıyaslarsak Osmaniye’deki yıkım şehir merkezinin belli başlı bölgeleri gibiydi. Maraş ve Hatay nasıldı derseniz orası da Hacımehmet Ovası gibiydi. Oradaki görevimiz bittikten sonra şehrimize döndük, yavaş yavaş ziyaretlere başladık biz ziyaretlerimizi yaptık, bunlar halen devam ediyor” dedi.

‘Milletin sesine kulak vereceğiz’

Partilerinde Milletvekili Aday Adaylığı sürecinin 15-20 Mart tarihleri arasında olduğunu söyleyen Kendir, “6’lı masa var evet ama o masa bir temsiliyet masası, o masada 2 tane büyük aktör var. Ak parti olmadığında iktidar alternatifi olan parti biziz. Milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı bir partiyiz. Kongre sonrasında Yalova’daki hareketin herkes farkında. Biz burada varız, görünür olmak, insanlara ulaşmak, taleplerini yerine getirmek için umut olmak. Yalova’da Millet İttifakının Milletvekili Aday Adayı dağılımı nasıl olacak derseniz şunu diyebilirim, aşağı yukarı 25 ilimizde bu anlamda bir ittifak olacak. Yalova özelinde 2 tane Ak Parti milletvekili var 1 tane de muhalefet var. Burada bir yarışa girildiğinde esas gaye ne ikinin birini almak. Ben mesela iktidarın elinde ne varsa onu almak istiyorum ben, benim hedefim bu. Oy oranları ortada Genel Başkanımızın da şöyle bir duruşu var, milletin sesine kulak verin diyor, ben ve arkadaşlarım da sürekli sahada olmaya çalışıyoruz, biz zaten halkın içerisindeyiz. Sahaya kulak verme, sahanın sesini dinleme anlamında ben Meral hanımı daha iyi anlıyorum. Sizi biri eleştiriyor aslında o eleştiri de çok kıymetli oda sizi bir yere getiriyor. Anketler, saha verileri, çıkacak adaylar, adayların güçlülüğü durumu. Siz burada 2’den biri almak istiyorsanız ne yapmak istediğinizle alakalı. Herkes bağımsız girdiğinde biz 1 vekil çıkartıyoruz, Ak Parti 1 vekil çıkartıyor, CHP 1 vekil çıkartıyor, niye birleşelim ki. Ama herkes ittifak yapıyor, MHP ile Ak Parti birleştiler belli bir oy oranına yükseldiler, birbirlerinin listelerinden girdiler. Girmediğimizde de diyelim ki onların ittifakı 2 alacaksa o zaman bizimde birleşmemiz icap ediyorsa birleşeceğiz. Bizim için bir kurtuluş mücadelesi bu” şeklinde konuştu.

‘Sahadaki görüşüm ittifaka ihtiyacımız yok’

Son kararı genel merkezin vereceğini ancak Yalova İl Teşkilatının şehir özelinde ne düşündüğü, ittifak olmalı mı, biz burada tek başımıza 1 milletvekili, 2 milletvekili, 3 milletvekili çıkartırız diyecek misiniz, Yalova’da sizin gördüğünüz ne, olması gereken ne sorusunu cevaplayan İYİ Parti Yalova İl Başkanı Osman Kendir, “6 partinin temsilcisi bununla alakalı çalışıyor, herhangi bir sonuçlandırılmış bir şey yok. Hangi illerde nasıl yapmalıyız mesela örnek vereyim bazı illerde atıyorum Denizli Pamukkale’de yanlış ittifaktan dolayı 300 ya da 800 oyla Denizli gibi koca bir ilde seçim kaybedildi. Artık oyların öneminden bahsediyorum. Yüzde 1’in veya 2’nin önemi olan yerlerde ittifak tercih edilecek onun nasıl tercih edileceğine de bakılacak. Yalova’daki durum tamamen şu, benim sahadaki görüşüm şu, bizim herhangi bir ittifaka ihtiyacımız yok. Bir ittifak olmadan biz burada kendi vekil adaylarımızla çok rahatlıkla vekil çıkartabiliriz. Esnaflarımıza ziyaretler gerçekleştirdik, belki siyasette yeni bir simayım ama 2015 yılında Ünlem Üstel ile bir seçim çalışmasında bulunduk. 2018 yılında Merkez İlçe Başkanıydım. 2019 belediye seçimleri vardı, şimdi 2023’e geliyoruz burada da İl Başkanı pozisyonunda olan birisiyim. Ben halkın davranışlarından, tutumlarından nasıl değiştiğini çok net görüyorum. 2018 yılında insanlar İYİ Partiyi anlayamadı eliyle dur dedi. Şimdi ise ellerini açıyorlar sokakta, artık bizim buna umut olabileceğimizi, değişimi bizim yapabileceğimizi inanıyorlar. Buradaki bakış açısı da şu, 2 tane vekili var Ak Partinin, bizim derdimiz 360’ı da geçmek ittifak olarak. Burada 1 vekilin kıymeti çok, yol yürürken anketler sürekli güncelleniyor. Bana sorarsanız deprem öncesi anketleri çöpe atın derim. Şimdi yeni oluşan duruma göre tespitler yapıldı ona göre bir yol haritası belirlenmeye çalışılıyor. Bizim derdimiz buradaki bu hükümdarlığa bir son vermek. 2 millet ittifakı, 1 cumhur, mümkünse 3 millet ittifakı hiç cumhur. Bu anlamda da ben çok sürpriz sonuçların çıkacağını düşünüyorum. Halkı biz ikna edebilirsek, onlara fotoğrafın değiştiğini gösterebilirsek, böyle bir ortamda iktidarı yüzde 4-5 almaması lazım” ifadelerini kullandı.

Kendir, ‘İktidar alternatifi olan partiyiz’ (2)

Editör: Uğur TEZCAN