Yalova eski Belediye Başkanı Yakup Koçal, Yalova Belediye Başkanı seçilen Mehmet Gürel’i tebrik etti ve belediyenin iki ana sorunu olduğunu söyledi.

31 Mart Pazar günü 81 ilin tüm seçim bölgelerinde gerçekleşen Mahalli İdareler Genel Seçimleri sona erdi. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları kayıtlı olduğu sandıklara giderek oylarını kullandı ve vatandaşlık görevlerini yerine getirdi.

Memleket Partisi Kurultay Sürecini Başlattı Memleket Partisi Kurultay Sürecini Başlattı

En çok merakla beklenen seçim bölgelerinden biri olan Yalova’da Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday gösterilen Mehmet Gürel, kesin olmayan sonuçlara göre oyların %46,39’unu kalarak Yalova’nın yeni Belediye Başkanı oldu. Seçim sonuçlarının ardından CHP Yalova İl Yönetimi ve partililer büyük sevinç yaşarken, önemli isimlerden tebrik mesajları gelmeye başladı.

“En büyük risk, Yalova’nın sürükleneceği kimlik”

Resmi sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Yalova eski Belediye Başkan Yardımcısı Koçal, “Yeni dönemde Yalova belediye başkanlığı görevine seçilen Mehmet Gürel’e başarı temenni ediyorum” dedi. Gürel’in yerel yöneticilik noktasında iki temel zorluk yaşayacağını vurgulayan Koçal, “İlki, hem ülkenin hem de belediyenin maddi sıkıntı içinde olmasıdır. İkincisi ise gereğinden çok fazla şişirilmiş personel sayısıdır. Gelecek adına her zamankinden daha büyük risk, Yalova’nın sürükleneceği kimliktir. Ülke olarak kapitalizmle karşılaşalı belki iki asra yakın zaman geçti ve teslim olalı da kırk sene oldu ama tehlikenin büyüğü, esen küresel rüzgârın şehirleri üç tip kimlikten birine doğru baskı altına almasıdır; akıllı, lojistik ve yığın… Şuurlu olunmadığı takdirde neoliberalizmin etkisiyle şehrin arzu edilmeyen kimliğe bürünmesi kaçınılmazdır. Böylesine zor dönemde görev üstlenen Mehmet kardeşime Allah’ın güç, kuvvet, sabır ve artan bir şuur vermesi için dua ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz