Yalova'nın Çınarcık ilçesine bağlı Koru beldesinde, 4 Temmuz'da etkili olan kuvvetli yağış ve derelerin taşması sonucu zarar gören Yalova-Çınarcık-Armutlu karayolu trafiğe açıldı.
Çınarcık Kaymakamı  Abdullah Çiftçi, 16 gün önce meydana gelen Koru Beldesinde kuvvetli yağış nedeniyle yatağında ıslah çalışmaları süren derenin taşması sonucu bazı evlerin alt katlarını, seraları su bastığını ve Yalova-Çınarcık-Armutlu karayolunun 16 günden buyana trafiğe kapandığını söyledi.
Yaz sezonu olması nedeniyle Çınarcık ve Armutlu karayolunun bölgenin en işlek karayolu olduğunu vurgulayan  Çiftçi, tatilcilerin mağdur olmaması için Samanlı köyü üzerinden Akköy  köy yollarından Çınarcık ve  Armutlu ilçesine ulaşım sağlandığını, yol yapım çalışmaların sonucunda çilenin son bulduğunu belirterek, Çınarcık-Armutlu karayolunun trafiğe açıldığını söyledi.
Yol yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Çınarcık Kaymakamı Abdullah Çitçi yaptığı açıklamada “Koru beldemizde  sel felaketi dolayısıyla hasar gören ve trafiğe kapatılan Yalova- Çınarcık- Armutlu yolu yoğun bir çalışma sonucunda çift yönlü olarak trafiğe açılmıştır. Yalova -Çınarcık Armutlu yönünde trafik ana yoldan işleyecek.  Çınarcık - Yalova istikametinde ise Koru köprüden sonra sağa doğru bankacılar sitesi önünden verilmiştir..Can ve mal güvenliğiniz için vatandaşlarımızdan trafik işaretlerine ve verilen istikametlere uyulmasını istiyoruz” dedi

Editör: TE Bilişim