Konu ile ilgili söz alan CHP’li İl Genel Meclis üyesi Bahar Doğan, “Köylere bırakılan sokak hayvanları gerçekten önemli bir sorun. Bu konuda ciddi önlemlerin alınması gerekiyor. Büyükşehirlerde belediyeler bu konuda ciddi mesai harcayarak bu hayvanları kısırlaştırıyor. Ancak bu talep edilen rakam büyük.Bu sorunun belediyeler ile ortaklaşa olarak çözümlenmesi gerekiyor” dedi. AKP’li İl Genel Meclis üyesi İbrahim Akay da “Bizim en büyük sıkıntımız Denizçalı’daki çöp toplama alanına bırakılan köpekler. Buraya bırakılan köpekler daha sonra oradan köylere dağılıyor” diye konuştu. Yapılan görüşmelerin ardından konu Plan Bütçe ve Çevre Komisyonlarına havale edildi.

İl Genel Meclisi kasım ayı oturumlarının ikincisi 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 6. maddesi kapsamında, Çiftlikköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Polis Merkezi Amirliği hizmetlerinde kullanılmak üzere 15 bin Lira ödenek ayrılması konusunun görüşülmesiyle devam etti. Yapılan görüşmeler sonucunda söz konusu ihtiyaç duyulan tefrişat malzemeleri ile 2 adet çok fonksiyonlu yazıcının alımı için İl Özel İdaresi bütçesinden toplam 15bin Lira ödenek tahsis edilmesi konusu  oybirliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

İl Genel Meclisi kasım ayı oturumlarının ikincisi 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 6. maddesi kapsamında, Toplum Destekli Polislik faaliyetlerinin daha etkin yürütülmesi ve bu sayede suçun meydana gelmeden önlenmesine olanak sağlanması amacıyla ihtiyaç duyulan ilave motosiklet alımı ve broşür hazırlanması işlerinde kullanılmak üzere İl Özel İdaresi bütçesinden gerekli ödeneğin tahsis edilmesi konusunun görüşülmesi ile devam etti.Yapılan görüşmeler sonucundan meclis konunun Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine oy birliği ile karar verdi. İl Genel Meclisi kasım ayı oturumlarının ikinci oturumu  Kocadere Belediyesi’nin Köy Tüzel Kişiliğine dönüştürülmesi ve burada görevli personelin İl Özel İdaresine devredilmesi sebebiyle 2014 yılı bütçesinin bazı harcama kalemlerinde ayrılan ödeneğin yılsonuna kadar yetmeyeceği anlaşıldığından, ödenek ihtiyacı olan Personel Giderlerini Karşılama Ödeneği harcama kalemine 120 bin TL ödenek aktarılması teklifi hakkında Plan ve Bütçe Komisyonunca hazırlanan raporun okunması  ile devam etti. Konu ile ilgili görüşlerini dile getiren AKP’li İl Genel Meclis üyesi İbrahim Akay, “Kocadere Belediyesi’nden geçen memur ve işçilerin bütçeden ek ihtiyacı söz konusu olabilir. Bu konuda bazı fasıllardan aktarmada sorun yaşandı. Komisyona süre verilmesini öneriyorum” dedi. Yapılan görüşmeler sonucunda komisyona ek süre verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Editör: TE Bilişim