Yalova Gazetesi, “Mahallenin Muhtarı” serisinin bu hafta ki konuğu Kazımiye Köyü Muhtarı Seçkin Yıldırım oldu. Muhabirimiz Duygu Saral’ın sorularını yanıtlayan Yıldırım, özgeçmişi ve muhtarlık sürecinden bahsetti.

Kazımiye Köyü Muhtarı Seçkin Yıldırım, özgeçmişi hakkında şu bilgilere yer verdi: “Yalova Kazımiye köyünde doğdum ve büyüdüm. 53 yaşındayım. Ortaokuldan terkim. Tarımla uğraşmaktayım. Evliyim. İki tane oğlum var.”

Köyün bir kısmı mahalleşmek istiyor, bir kısmı da köy olarak devam etmesini istiyor”

Köy halkının ikiye bölündüğünü söyleyen Yıldırım, “Köyümüz göç alan bir yer. Vatandaşların eğitim durumu iyi. Mahallemizde çoğunlukla Macir, Karadenizli vatandaşlar bulunuyor. Bin 49 kişi mevcut mahallemizde ve ben yaklaşık bin kişisini tanırım. İlk Tokiler 2005 yılında yapıldı. Marmara depreminden sonra oldu. Köyün bir kısmı mahalleşmek istiyor. Bir kısmı köy olarak kalmak istiyor. Mahalle olursak büyük bir mahalle olacağız. O zamanda nüfusumuz 10 bini bulabilir. Köy olarak kalırsak 500 nüfuslu bir köy olma imkanımızda mevcut. Eğer bu durum olursa mahalle ve köy birbirinden ayrılır. Bir taraf Kazımiye Köyü Toki mahallesi olur, burası ise Kazımiye köyü olarak kalır” ifadelerine yer verdi.

“Bölgemizde altyapı sorunumuz var”

Köyün eksiklerini dile getiren Muhtar Yıldırım, “Bölgemizde ki eksik şu anda alt yapıdır. Yolların genişlemesi lazım. Alt yapı, kanalizasyon ve suyun ileriye dönük olması lazım. Bunları şu an kaldırıyor ama yarın kaldırmayacak. Yağmur suyu kanallarının bir an önce temizlenmesi gerekiyor. Çünkü her taraf betonlaştığı zaman şu an ki mevcut kanallar suyu almayacak. Bana göre bir yerleşim bölgesinde ilk önce altyapı önemlidir. Güvenlik açısından da bir problemimiz yok” şeklinde konuştu.

“Muhtar mahallenin Cumhurbaşkanıdır, güvencesidir”

Denizçalı Muhtarı Hüseyin Avni Çetin, “Onları Sömürgeci Olarak Görüyorum” Denizçalı Muhtarı Hüseyin Avni Çetin, “Onları Sömürgeci Olarak Görüyorum”

Muhtar mahallenin Cumhurbaşkanıdır, güvencesidir diyen Yıldırım, mahalle muhtarı ile köy muhtarı arasında ki farklardan da bahsetti. Yıldırım, “Köy muhtarlığı zordur. Çünkü bizim gelir giderlerimiz var. Biz defter tutarız. Ama mahalle muhtarları defter tutmaz” dedi.

Pandemi döneminin unutulmaz anılarının başında geldiğini söyleyen Yıldırım, şunları aktardı: “Pandemi benim için bir sürpriz oldu. Ömrümde asla unutamayacağım bir anı oldu. Muhtarlık olarak her şeye biz gittik. Kimsenin dışarı çıkamadığı bir dönemde biz vatandaşların ihtiyacını gördük.”

Eski Yalova’yı daha çok sevdiğini belirten Muhtar Yıldırım, “Eski Yalova’da sahiller cıvıl cıvıldı. İnsanlar birbirine saygılıydı. Birbirimizi tanıyan bir kesimdik. Çoğaldıkça her şey değişti.  85’li ve 90’lı yılları unutamıyorum. Yabancı yoktu. Şu anda Yalova çok göç aldığı için kimse kimseyi tanımıyor. Sahile gitmek bile istemiyorum. Şimdi modern olabilir ama benim için güzel değil” ifadelerini kullandı.

MUHABİR: DUYGU SARAL

KAMERAMAN: RÜMEYSA ŞAHİN

Editör: Rümeysa Şahin