Çamlık Otel’e Ne Olacak? Çamlık Otel’e Ne Olacak?

1956 Yalova doğumlu arıcılık erbabı Azmi Özgümüş, Yalova’nın ilk şehitlerinden Hacı Ali Oğlu Şehit Hakkı’nın torununun oğlu olduğunu ifade etti. 40 yıl boyunca sürdürdüğü berberlik mesleğinin ardından arıcılığa geçiş yapan ve oğlu ile ailesiyle halen daha arıcılık ve bal üretimi üzerine çalıştıklarını açıklayan Özgümüş, toplamda 5 tür bal ürettiklerini belirtti. Kestane, ıhlamur, çam balı, Trakya balı ve karabaş balı üretilen dükkanlarında fiyatlar gramajına göre 200-400 Türk Lirası arasında değişiyor. Şu anda en çok kestane balı üretimi yaptıklarını belirten Özgümüş, bu yıl bal üretiminde biraz azalma olduğunu ve kıtlık yaşandığını da sözlerine ekledi. Gerçek balın üzerinde bandrol ve mühür bulunan, hiçbir katkı maddesi bulunmayan içerikle vatandaşlara satışının gerçekleştiğinin altını çizen Özgümüş, İstanbul, Ankara ve Konya gibi ülkenin büyük şehirlerine de kargo yoluyla bal gönderdiklerini belirtti.

Gerçek balın kristalleşen bir yapıda olduğunu ve donmayan herhangi bir balın sahte olduğunu vatandaşların bilmesi gerektiğini söyleyen Özgümüş, videoda bize hayat hikayesinden kısa kesitler paylaştı.

Yıllar boyunca yapmış olduğu berberlik mesleğini bırakıp da eşinin tavsiyesi üzerine arıcılık yapmaya başlayan Azmi Özgümüş, gazetemize birbirinden özel açıklamalarda bulundu. Berberlik mesleğini neden bıraktığı, berberlikten sonra başladığı arıcılık ve bal üretimi üzerine detaylar, dükkanında hangi türlerde bal satıldığı, ortalama bal fiyatları ile gerçek bal ve sahte bal arasındaki farka değindiğimiz röportajımıza, yukarıda linki verilen videodan ulaşarak izleyebilirsiniz.

Tuğba ALTIN/Haber

Editör: Rümeysa Şahin