Yalova Gazetesi, Yalova'daki farklı gruplara ait vatandaşlarla görüşme gerçekleştirerek sorunlarını siz değerli takipçilerimizle paylaşmaya devam ediyor. Gazete muhabirimiz, Bahçelievler Mahallesi'ne giderek her Pazartesi günü kurulan Semt Pazarı'na konuk oldu. Semt Pazarı'nda uzun yıllar boyunca tezgah açan esnaflar ile görüşme gerçekleştirerek pazardaki son durum hakkında bilgi aldık ve yaşadıkları sorunlar ile problemler hakkında görüşme gerçekleştirdik.

"Her malın müşterisi var"
Yalova Gazetesine konuşan pazar esnafı Bülent Kurt, "1970 Adana Ceyhan doğumluyum. 1989'dan beri Yalovadayım ve pazarcılık ile uğraşıyorum. Karpuz, kavun, domates, biber, patlıcan ve brokoli gibi ürünleri satıyorum. Şu an tam geçiş dönemindeyiz. Yaz meyveleri bitiyor, kış meyveleri çıkıyor. Örneğin karpuzun kilosu 10 lira. Sezonun sonuna geldiğimiz için o da bitiyor. Kendi tarlamızdan çıkan ürünleri getiriyoruz. Fiyatlar güncel olarak değişiyor. Her hafta değişir, hatta sabah başka, akşam başkadır. Mesela sabah tezgaha geldiğiniz zaman fiyat 10 lira ise akşam %50 oranında düşer. Semtten semte bile değişir. Pazarda her aradığını bulursun. Yeni mallar gelir, onlar pahalı olur. Kalma malların fiyatı düşük olur. Her malın müşterisi var" ifadelerini kullandı.

"30 senelik senelik esnaf olmamıza rağmen alk kata yolladılar"
Yaşadığı bir sorundan bahseden pazar esnafı Kurt, "Benim kapalı pazar yerinde 20 m²'lik bir yerim vardı, ilk önce 5-10 m²'ye düşürdüler. Ondan sonra siyasi amaçlı sonradan gelenler üstte kaldı, biz 30 senelik esnaf olduğumuz halde alt tarafa verdiler. Ben birkaç tane mal aldım, baktım zarar ediyorum, işin içinden çıkamayacağım, en sonunda orayı bıraktım. Aşağı kat kışın soğuk oluyor, müşteri aşağı inmiyor. Ticari hayatımızla oynadılar. Hep de bu oy meselesinden dolayı... Siyasi olarak arkası olan kullandı, üstte yer aldılar. Şu anda o yerleri milyonlara alamazsın. Adama 1 milyon lira teklif et, vermez" şeklinde konuştu.

Muhabir/Göktuğ Doğukan Yüksel
Kameraman/Arda Kızıltan

yalova-pazar-esnaf-roportaj-haber-gazete (4)yalova-pazar-esnaf-roportaj-haber-gazete (3)yalova-pazar-esnaf-roportaj-haber-gazete (2)

Editör: Arda Yavuz