Yalova Üniversitesi merkez kampüsünde gerçekleşen konferans öncesi CHP İl Başkanlığı ziyaretinde basın mensuplarına açıklamada bulunan Prof.Dr.Süheyl Batum, Reyhanlı’da meydana gelen saldırıyla ilgili yayın yasağı getirilmesini ve hükümetin çözüm sürecini eleştirirken; 

”Yalova Üniversitesi’ne geldim, ama geldiğimde arkadaşlarımızı görelim, dedik. Üniversitelilerimizin daveti üzerine buraya geldik. Üniversiteliler bizim için önemli, dünyada ne olup bittiğini bilmeliler.12 Eylül’ün korkunç günlerinde bile yayın yasağı konmadı. Medyanın herkesin gözünün önünde olan  bariz bir sorumluluğu görmezden geldiği bir ortamı yaşıyoruz. Yalova’nın da en acı biçimde tecrübe ettiği 99 depreminde dahi bir yayın yasağı gelmedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sadece Amerika’ya şirin görünmek üzere ülkeyi bir belaya soktuğu ortamda, ondan mükafat almak için girdiği bu belada elliye yakın vatandaşımız hayatını yitirdi. Biz söyledik Sayın Erdoğan git mükafatını Türk Milleti’nin üzerinden alma, başka yerden ara. Ne dedi buraya çapulcuları topladı. Yasalarda böyle bir şey yok dedik, görmezden geldi, asker üniformalı kişilerin Hatay’da Gaziantep’te yaptıklarını tek tek gösterdik. Beni ilgilendirmez, ben Amerika’dan mükafat alacağım dedi.

Çok net, Amerika’ya gitti, ben bu işi çözerim dedi. Cilvegözü’nde araba patladı, kim yaptığı belli değil. Ben hayatımda bu kadar bir vurdumduymazlık görmedim. Sadece iktidarını güçlendirsin, Amerika bizi takdir etsin diye yapılan bir oyun. Biz bunları söylediğimizde, bizim genel başkanımıza siz Alevileri tutmak için yapıyorsunuz dedi. Bugüne kadar görülmemiş bir mezhepçilik de yapılmakta aynı zamanda. Bugün elliye yakın vatandaşımız hayatını yitirdi.

Açılım süreci yaptık diyorlar. Yaptığınız yol değil, gelin parlamentoya konuşalım, ne istiyorsunuz, federasyon mu, ulus devleti mi, neden TC’yi kaldırıyorsunuz dediğimizde, bizlere size ihtiyacımız yok. Ben Amerika ile bu işi çözerim diyor. Bu rezilliği gençlere Anayasa boyutuyla anlatmak üzere Yalova’ya geldim” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim