Bu hafta sizlere sağlık ve sağlığın önemini ele almak istedim.Kaybettiğimiz an değerini anladığımız sağlık.

   Atalarımızın söylediği gibi’’Her işin başı sağlık’’.Boşuna söylememişler .İnsan başta fazla önemsemediği gerçeği,ilerleyen zamanlarda daha iyi idrak ediyor.Sağlığımız yerinde olma-yınca hiçbir şeyin anlamı olmuyor.

   Maalesef herkes bizim kadar şanslı olamıyor.Çevremizde sağlık sorunları yaşayanları duyunca insan üzülüyor.Tanığınız ve sevdiğiniz insansa üzüntünüz bir kat daha artıyor.Hele ki elinizden hiçbir şey gelmiyorsa durum daha vahim hale geliyor.

  Geçenlerde sevdiğim bir ablamın amansız bir hastalıkla mücadele ettiğini duyunca çok duygulandım.Nergis Ablamın yıllar öncede bu hastalığa yakalandığını ve yendiğini kendi ağzıyla anlatmıştı.Tekrar nüksetmişti.Mücadeleci,yardımsever bu ablamın biran önce sağlığı-na kavuşmasını çok isterim.Aramızda onu görmek başta ailesini ve onu seven dostlarını da mutlu edecektir.Yeri bende doldurulamaz bir insan.

   Son zamanlarda kanser vakaları grip hastalığı gibi yaygın hale gelmeye başladı.Neden acaba bu kadar sıklığı arttı.Doğal beslenemiyoruz ondan mı,yoksa stres ve çevre faktörleri mi tetikli-yor bilemiyoruz.Sürekli gözlem ve takip isteyen bir süreci var.Ne zaman bir daha ortaya çıkacağı bilinmiyor.İnsana yalancı baharı yaşatıp tekrar kendini gösteren bir hastalık.İnsan tam olarak iyileştim diyemiyor.

   Bu geçtiğimiz Perşembe günü İl Sağlık Müdürlüğü,Halk Sağlığı Müdürlüğü personelleri,Kan-ser Hastaları Derneği üyeleri ve Yalova Üniversitesi öğrencileri meme kanserine dikkat çekmek adına pembe balonlarla bezeli bisikletlerle şehir turu gerçekleştirdiler.Amaç meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekmek için bisiklet ve yürüyüş etkinliği düzenle-diler.Kent Meydanında vatandaşlara bilgiler aktardılar.Güzel bir çalışma olduğunu söyleyebi-lirim.

    Bu hastalık hasta yakınlarını da ayrı bir üzüntü veriyor.Onlar da hep iyi ve güçlü olmak zorundalar.Hastanın morali bozulmasın hayata pozitif baksın diye inanılmaz bir çaba sarfedi-yor.Yeri geliyor onlar da psikolojik destek alıyorlar.

    İlimizde de son zamanlarda Kanser Hastaları Derneğinin de katkılarıyla hastane bünyesinde kemoterapi bölümü açıldı.Hastaların çevre illere giderek yaşadıkları mağduriyeti en aza indirmek amaçlandı.Hem hastalara hem de yakınlarına bir kolaylık sağlamış oldu.Giderek büyüyen Yalovamızda  böyle hizmetlerin olması yaşam seviyemizi de yükseltecektir.

   Bu hafta yazımı noktalarken;başta Nergis Ablama ve diğer tüm hastalara acil şifalar diliyor onları biran önce aramızda görmek istiyoruz.

   Önümüzdeki günlerde başka bir gündemde buluşmak dileğiyle esen kalın sağlıcakla kalın…