Tekerlekli Sandalye Basketbol Genç Milli Takımı, İspanya’da 22-30 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek U23 Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası hazırlıklarını sürdürüyor. Ankara’da yaptığı çalışmaların ardından Ay-Yıldızlılar, Hollanda’ya gidip özel bir turnuvada mücadele etti. Türkiye organizasyonda Hollanda ve Almanya ile hazırlık maçları yaptı. 
Almanya turnuvada Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek genç milli takımı ile katılırken Hollanda yaş limiti olmayan karma bir takımla mücadele etti. HDI Sigorta Yalova Ortopedikler Spor Kulübü’yle performanslarını en üst seviyeye çıkartan Salim Kurşun ve Onur Ayhan Hollanda kampında adlarından sıkça söz ettirdi.
Birçok takımın transfer listesinde yer alan iki oyuncu Türkiye’nin, İspanya’da mücadele edeceği Milli takım kadrosunda yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. 
Bu arada Ay-Yıldızlıların mücadele edeceği U23 Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası’ndaki rakipleri de belli oldu. Şampiyonada Genç Milli takımımızın yanında Büyük Britanya, İspanya, İtalya, Polonya, Almanya, İtalya yer alıyor. Takımlar ilk aşamada 6 maç oynanacak.6 maç sonucunda ilk 4 sırada yer alan takımlar yarı finale yükselecek. Yarı finalde çapraz eşleşme ile takımlar final mücadelesi verecek. Klasman maçlarında ise 5-7 sıralarında takımlar klasmanlar maçları mücadelesini sürdürecek. 5’inci takımda Dünya Şampiyonası’na katılım hakkı kazanacak.

Taşköprüspor Lige Katılmıyor! Taşköprüspor Lige Katılmıyor!

Kaynak: Haber Merkezi