Seçmen kağıtları ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan Dere Mahallesi Muhtarı Faize Demir Kahraman, “Seçmenlerimiz oylarına sahip çıksın” dedi. Kahraman, “Seçmen kağıtları dün bize teslim edildi. 9 Mayıs’a kadar dağıtım devam edecek. Seçmenler, bu kağıtlar olmadan da oy kullanabilirler. Seçmen kağıtları, vatandaşı bilgilendirmek amacıyla dağıtılıyor. Hangi okulda hangi sandıkta oyunu kullanacağını bilmeyen ya da internetten bilgilerini nasıl bakacağını bilmeyen vatandaşlar için aslında yapılan bir çalışmadır. Yoksa e-devlete girdiğiniz zaman okul ve sandık numarasını oradan görebiliyorsunuz. Önemli olan nerede oy kullanacağınızı biliyor olmanız. Bu kağıtlarda seçmenleri bilgilendirme amaçlıdır. Seçmen kağıtlarını 9 Mayıs’tan sonra evlere giderek teslim edeceklerini belirten Demir, “Özellikle çalışan ve yaşlı kesimin muhtarlığımıza gelme durumu ne yazık ki pek yok. Bizde bu konuda onlara yardımcı olmak istedik ve 9 Mayıs’tan sonra vatandaşlarımızın evlerine giderek imza karşılığında kağıtlarını teslim edeceğiz” diye konuştu.

Yalova’da bulunan depremzedelerin oy kullanma durumları ile ilgili şunları söyleyen Kahraman, “Yalova’da kalan depremzedeler için bir süre tanındı. O süre içinde müracaat edenlerin tamamı oy kullanabilecek. Diğerleri muhtemelen kendi bölgelerinde çıkacaktır. Ama birçok depremzedeye ulaşıldı. Bu bilgilendirme yapıldı. Onların tercihine bırakıldı. Belki o dönemde burada olup da memleketine geri dönmeyi düşünenler vardı ve bir kısmı da geri döndü. Onlar orada kullanmak için kayıtlarını buraya almadılar” ifadelerini kullandı.

“Seçmenlerimiz oylarına sahip çıksın”

Seçmenlerin oylarını mutlaka kullanmaları gerektiğini vurgulayan Kahraman, “14 Mayıs’ta hem Cumhurbaşkanı Seçimi hem de 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde oylarımızın önemi oldukça büyük. Seçmenlerimiz oylarına sahip çıksın. Oylarını kullanmaya özen göstersinler” dedi.

HABER/ RÜMEYSA ŞAHİN

SEÇMEN KAĞITLARI İÇİN SON GÜN 9 MAYIS (4)SEÇMEN KAĞITLARI İÇİN SON GÜN 9 MAYIS (5)SEÇMEN KAĞITLARI İÇİN SON GÜN 9 MAYIS (3)

Editör: Rümeysa Şahin