Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Yalova’daki kültür hayatının yeşermesi adına çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda 2023 yılından itibaren bünyesinde “Sinema Buluşmaları” gerçekleştiren müdürlük, sinema tarihinin önemli filmlerinin değerlendirilmesi ve çözümlenmesi için aracı oluyor. 15 günde bir düzenlenen buluşmalar üzerine Halil İnalcık Kültür Merkezi’nde bir araya gelen Yalovalılar, sinema sohbetleri gerçekleştirerek önemli bir kültür deneyimi elde ediyor.

Sinema buluşmalarının sonuncusu ise 26 Mayıs Pazartesi günü saat 18:30 itibariyle Halil İnalcık Kültür Merkezi’ndeki Konferans Salonu’nda başlıyor.

Geçtiğimiz aylar boyunca ünlü Hollywood ve Avrupa sinemasına ait kültleşmiş eserleri masaya yatıran Cumhuriyet Halk Partisi’nin Yalova Belediye Meclis Üyesi Melike Tomris Önder ve Yalova Üniversitesi’nden İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yavuz. Küçükalkan bu kez de 2008 yılında vizyona giren ve Yönetmenliğini Ümit Ünal’ın yaptığı “Ara” isimli Türk filmi üzerine inceleme gerçekleştirecek. 

Yalova İl Kültür Turizm Müdürlüğü, etkinliğin verimli geçebilmesi adına filmin katılımcılar tarafından daha önceden izlenmesi gerektiğini tavsiye etti. 

Yalova Il Kultur Turizm Mudurluk Sinem Bulusma Ara Turk Filmi Inceleme

Yalova’dan Adıyaman’a Kitap Dostluğu Yalova’dan Adıyaman’a Kitap Dostluğu

Ara Ne Anlatıyor?
Arkadaşlıklar üzerine kurgulanan film, uzun yıllarını beraber geçiren insanların hayatlarına odaklanıyor. Ender ile Veli on yıldır birbirlerinin hayatlarındadır ve birlikte birçok hikayeden geçmişlerdir. Ender’in sevgilisi Gül yarı Fransızdır. Gül, para kazanmak üzere, evini reklam şirketine kiralar ve mekanda çeşitli reklam filmleri çekilir. Bu arada Veli’nin evi sular altında kalır. Zorda kalan Veli, eşi Selda ile birlikte Gül’ün evine taşınırlar. O andan itibaren her türlü çetrefilli ilişki türü gözler önüne serilecektir. Türlü oyunlar, entrikalar, inişli çıkışlı duygularla geçen yıllar. Bu yıllardan perdeye yansıyanlar…(Beyazperde.com)
 

Kaynak: Haber Merkezi