Yalova’nın Tavşanlı Beldesi’nde gelenekselleşen Şehitleri Anma Programı, bu yıl da geniş bir katılımla Hz. Osman Camii’nde düzenlendi. Tavşanlı Belediyesi ve yerel sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle hayata geçirilen programda, Kur’an-ı Kerim tilavetleri, dualar ve konuşmalar eşliğinde vatan uğruna can veren aziz şehitler anıldı.

Sabah saatlerinde başlayan programa Yalova protokolünden temsilciler, Tavşanlı Belediye Başkanı Mücahit Kaçar, il ve ilçe müftüleri, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan anma programında, şehitler için yapılan duaların ardından konuşmalar gerçekleştirildi.

Yalova Cinarcik Tavsanli Sehitleri Anma Program (2)

Tavşanlı Belediye Başkanı Mücahit Kaçar, yaptığı konuşmada şehitliğin İslam’daki yeri ve önemine değinerek, “Bu topraklar şehitlerimizin kanıyla yoğrulmuştur. Onları unutmamak ve onlara layık bir nesil olmak hepimizin görevidir. Bu vefa geleneğini Tavşanlı olarak her yıl yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

Göç Evi Pırıl Pırıl Oldu!
Göç Evi Pırıl Pırıl Oldu!
İçeriği Görüntüle

Programa katılan bazı şehit yakınları duygusal anlar yaşarken, vatandaşlar anma etkinliğinin kendileri için büyük anlam taşıdığını ifade ederek Belediye Başkanı Mücahit Kaçar ve ekibine teşekkür etti.

Toplumsal hafızayı canlı tutmak ve genç nesillerde milli birlik şuurunu pekiştirmek amacıyla düzenlenen program, cami avlusunda yapılan ikramlarla sona erdi.

Yalova Cinarcik Tavsanli Sehitleri Anma Program (1)

Kaynak: Haber Merkezi