Yalova’nın Altınova İlçesi’nde geçtiğimiz günlerde ihalesi tamamlanan Altınova Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi için ilk kazma vuruldu.  Yalova’nın ilk ve tek, Türkiye’nin ise en kapsamlı bahçelerinden birisi olan bahçe ihale sözleşmesi gereğince en geç 300 gün içerisinde tamamlanacak. Bu proje hayata geçtiğinde Yalova’ya da ciddi katkı sağlayacağını söyleyen Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, “Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesinin ihalesi tamamlandı. Kazmayı da vurduk. Bahçenin yapım işini alan firmaya 300 gün süre verildi. Yani 2019 yılı Haziran ayında tamamlanacak ve açılışı gerçekleştirilecek. Ama biz daha erken tamamlanması amacıyla müteahhitle görüştük. Daha hızlı tamamlanmasını istedik. O da elinden geleni yapacağını söyledi. Mart ayında tamamlanacak gibi duruyor. Bu bahçe tamamlandığında ilimize çok şey katacak. Proje görselliği son derece yüksek bir çalışma olacak. Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesini Hersek Lagünü ile de entegre edeceğiz. İlçe içerisinde oluşturulan bisiklet yolları Hersek’te bulunan Altınova stadına kadar uzanacak. Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi de burada yapılıyor. Buradan da Hersek Lagününe kadar bir parkur da bu proje içerisinde yer alacak.

Öte yandan Hersek Lagünü’nde 2 adet kuş gözlem kulesini de yaptık. Burada yine doğa eğitim alanı var ki o da bu projenin içerisinde yer alıyor. Yani insanlar Altınova’ya geldiklerinde Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi, Hersek Lagünü Kuş Gözlem kuleleri ve doğa eğitim alanını bir bütünlük içerisinde gezebilecekler. Elbette buna bir de müzeleri entegre edebilirsek muhteşem bir yapı ortaya çıkacak. Bu da ilimizin turizm potansiyeline çok ciddi katkılar sağlayacak” dedi.

Hersek Plajı ilin en temiz noktası

Altınova ilçesinde bu yıl ilk kez kapılarını açan Hersek Halk Plajı’nın da projenin bir parçası olarak görülebileceğine değinen Oral bu plajın ilin en temiz noktası olduğunu dile getirdi. Oral, “Hersek Plajı Yalova’nın en temiz denizine sahip. Yaklaşık 3 yıldan beri deniz suyundan numune alıyoruz. Bugüne kadar 1 tane numune dışında hiçbir numune bozuk gelmedi. Burada ayrıca Gebze’de ve Altınova’da tersaneler olmasından dolayı sudaki metal oranlarının ölücümü de yapılıyor. O anlamda da denizimiz temiz. Hersek Plajının arka tarafını Millet Bahçesi gibi yapacağız. Arkasında çeşitli etkinlikler de düzenlenecek. Bu yıl yürüyüş alanlarını açacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim