Maliyeti düşük de olsa, en önemsediğim proje çocuk tiyatrosuydu. Maalesef birçok projeye olduğu gibi onun da makûs kaderi sümen altı edilmek oldu. Yalova merkezde yaklaşık 25 bin ilk-orta okul öğrencisi vardır. Amaç bu çocukların hepsinin (isteyenler değil) bir ders gibi senede 3 kere tiyatroya gitmelerini sağlamaktı. 
 Önce onların ergonomilerine uygun bir “Çocuk Tiyatrosu” inşa edildi. Müteakiben Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol yapılarak, öğretmenlerden bir komisyon seçildi; görevleri o yıl oynanacak 3 oyunu tespit etmekti. Sonra da bir profesyonel ekip ile bu oyunların hazırlanması için sözleşme imzalandı. Ve komisyon yıllık, aylık ve haftalık programı hazırlayarak; hangi okulun hangi sınıfı ne zaman oyunu seyretmeye geleceği belli edildi. 
 Her yerde övünçle ve heyecanla anlatmaya çalıştım. Biz çocukluğumuz boyunca toplam bir veya iki kere tiyatro seyretmiştik ki biz şanslı çocuklardık. Bu proje sayesinde ortaokulu bitiren bir çocuk asgari 24 kere tiyatro seyretmiş olacaktı. Hem de istisnasız hepsi. Sadece zengin çocuklarının bir ayrıcalığı olmayacak. Herkes mecburi olarak götürülecekti. 
 Başladık, iki yıl uygulandı. Her şey dört dörtlük mü gitti. Tabii ki söylenemez. Aksaklıklar olduysa, düzeltilir. Belediye tarafının da, Milli Eğitim tarafının da bu çalışma için acemilikleri olabilir, ama tecrübe bunun için lâzımdır, giderilir. 
 Ve maalesef iki yıldır iptal edildi. Sene de birkaç tane oyun getirip, onu da sınırlı sayıda ayrıcalıklı çocuk seyredecek, sizi de iş yaptık diye kandıracak birileri. 
 Formel öğretim kadar, belki de ondan daha önemli olan çocuğa kimlik, kişilik kazandıracak bu tarzdaki eğitimdir. Buradan kültürün, tiyatronun önemini, neden gerekli olduğunu anlatmayı ayıp kabul ediyorum. Okuyucuya hakaret olur, düşüncesindeyim.
 Para yok, diyemezsiniz. Sadece geçen sene normalin dışında gelen para 50 trilyonun üzerinde. Veya başka öncelikler var da, diyemezsiniz. Belki dersiniz de ayıp olur, çünkü sadece geçen sene Gazipaşa caddesindeki içkili lokantaya ödediğiniz para 500 milyar lira değil mi? Bana mı yanlış bilgi veriyorlar?
 Bahsettiğim çocuk oyun organizasyonunun iki yıllık toplam maliyeti 500 milyar tutmazdı. Çocukların tiyatro kültürü edinmeleri, yandaşların kafa çekmesinden daha öncelikli olmalı, öyle değil mi? Hatta biraz akıllı davranabilseniz, çok daha ucuza getirebilirsiniz. Mesela mevcut personelin üzerine aldığınız 300 ilave elemanın 10-15 tanesini azıcık kabiliyetli gençlerden seçer, başlarına da iki tane iyi hoca, tamamdır bu iş. 
 Yalova’nın en büyük fırsatı olan ve her şeyi hazır olmasına rağmen “Meydan Projesini” yapmıyorsunuz, yapamıyorsunuz. Bu kent, 80 trilyonluk 5 tane spor yatırımına sayenizde güle güle diyor. 120 trilyonluk kaynakla beraber Ulaşım yatırımları yok olup gidiyor. Yalova’nın ilk bölgesel bazda “Kentsel Dönüşüm” projesini üç kuruşluk çıkar uğruna uygulamıyorsunuz, uygulayamıyorsunuz. Daha birçok irili ufaklı işe ket vuruyorsunuz. Hiç olmazsa çocuklarımıza dokunmasaydınız.