Uzun zamandır kentsel dönüşüm süreci yaşayan Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki Roman vatandaşların yaşadığı mevkide Yalova Belediyesi’nin personelleri tarafından çalışmalar gerçekleştirildi. Yalova Belediyesi’nin Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan personeller sokaklarda temizlik çalışmaları yürütürken, Park ve Bahçe Birimi personelleri atıl durumdaki binalarda yıkım çalışmaları yaptı.yalova-baglarbasi-konteyner-kent-roman-belediye-ekip-temizlik-calisma-yikim (5)

Yapılan çalışmalar hakkında Yalova Roman Kültür Sanat Derneği Başkanı Levent Pusta ve Yardımcısı İrfan Demirci, Yalova Gazetesi’ne konuştu.

“Hiçbir partiye bağlı değiliz”

Temizlik ekibinin elinden geleni yaptığını söyleyen Başkan Pusta, “Daha önce mahallemize çekim yapmıştınız. Patlak kanal, su çok vardı, çeşmeler ve su boruları patlaktı. Yıkılın evlerin enkazları yola taşmıştı. Şimdi onları kaldırıyorlar. Bunlar, Yalova Gazetesi’nin sayesinde dile geldi ve bugün Allah’ın izniyle oluyor. Biz partizan değiliz, hiçbir partiye bağılı değiliz. Biz mahallemiz için elimizden geleni yapıyoruz ve mahallemizde sağ olsunlar bizlerin arkasında duruyor. Bizde onların her zaman ve her daim yanındayız. Mahallemiz için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.yalova-baglarbasi-konteyner-kent-roman-belediye-ekip-temizlik-calisma-yikim (4)

Başkan Soygüzel; 2024 Yılını, “Yol Yılı” Olarak İlan Ettik Başkan Soygüzel; 2024 Yılını, “Yol Yılı” Olarak İlan Ettik

“Bunlar gazeteciler gelemden önce neden olmadı?”

Çalışmalar hakkında duygu ve düşüncelerini paylaşan Yalova Roman Kültür Sanat Derneği Başkan Yardımcısı İrfan Demirci, “Bu gazeteciler gelmeden önce ve o kadar rezillik olmadan önce neden bunlar olmadı? İlla birileri gelip görmesi mi lazım? Birilerinin gelip bir şeyleri gözünüze sokması mı lazım? Bunlar olmadan önce olsaydı daha iyi olmaz mıydı? Bağlarbaşı Mahallesi olsun, Konteyner Kent olsun biraz daha ilgilenseydiniz… Buralarda da insanların yaşadığını fark edin artık. Lağımların taştığını görün, bir şikayet olduğunda anında müdahale yapsanız, gazetecileri de buralarda fazla yormasak olmaz mı?” şeklinde tepki gösterdi.yalova-baglarbasi-konteyner-kent-roman-belediye-ekip-temizlik-calisma-yikim (2)

“Mahalle halkı kırgın ve dargın”

Mahallelerindeki aydınlatma lambalarının yanmadığını dile getiren Başkan Pusta, “ Şuan da bu aydınlatma lambalarının %60’ı yanmıyor. Yalova’nın elektrik dağıtımını gerçekleştiren firma ampul yok diyor ve yılbaşından sonra gelecek diyorlar. Buradan elektrik dağıtım şirketine sesleniyorum. Elektrik parası 1 gün geçtiğinde gelip saatten elektriği kesiyorsunuz. Hava sabah 07:30’da açıyor, çocuklar okula gidiyor ve köpekler var. Bir tane ampul takmıyorsunuz. Bu mahallenin elektrik aydınlanma lambaları yanmıyor. Gelip bakıp gitmeyin” dedi. Konteyner kentteki son durumla ilgili bilgi veren Başkan Pusta, “Konteynerlerde şu anda 7 hane kaldı. Kimseler kalmadı ve çoğu mahallemize taşındı. İnsanlar, minibüsler çalışmıyor ve köpekler saldırıyor diyor. Kalan 7 hanenin imkanları olsa onlarda buraya gelecek. Orada 60 tane prefabrik oldu, kimse orada şu anda kalmıyor. Kalan 7 hane çaresizlikten kalıyor. Oralar bomboş, hayalet bir şehir gibi. Ben bu konunun çok üstüne gideceğim. Araştırıyor ve soruşturuyoruz. Mahalle halkı kırgın ve dargın. Önümüzde yerel seçimler var. Milleti ve mahallemizi küstürmeyelim” ifadelerini kullandı.

Muhabir/Kameraman-Göktuğ Doğukan Yüksel

yalova-baglarbasi-konteyner-kent-roman-belediye-ekip-temizlik-calisma-yikim (7)yalova-baglarbasi-konteyner-kent-roman-belediye-ekip-temizlik-calisma-yikim (6)yalova-baglarbasi-konteyner-kent-roman-belediye-ekip-temizlik-calisma-yikim (3)yalova-baglarbasi-konteyner-kent-roman-belediye-ekip-temizlik-calisma-yikim (1)

Editör: Arda Yavuz