Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu’nun imzasıyla kulübe gönderilen resmi yazıyla, 16 Ekim 2026 tarihinde Ankara’da yapılacak Mali Genel Kurul’da Yalova Bisiklet Yıldızları Spor Kulübü’ne 4 delege ile temsil edilme hakkı tanındığı bildirildi.
Yazıda, Türkiye Bisiklet Federasyonu Ana Statüsü’nün 9. maddesinin (a) bendinin 1. fıkrası uyarınca, genel kurul tarihinden önce tamamlanmış son iki sezonda en az iki sporcu ile federasyonun Türkiye çapında düzenlediği en az üç resmi ulusal yarışa katılan ve katıldığı en az üç yarışta da en az iki sporcusu zaman barajına takılmadan yarışı tamamlayan spor kulüpleri veya spor anonim şirketlerinin 1 delege hakkı kazandığı belirtildi.
Ayrıca gerekli şartları sağladığı ifade edilen Yalova Bisiklet Yıldızları Spor Kulübü’ne, Türkiye Bisiklet Federasyonu Ana Statüsü’nün 9. maddesinin 2. fıkrasında yer alan, “Genel Kurulda spor kulüpleri ve spor anonim şirketlerinin delege sayısı, toplam delege sayısının yüzde altmışından az olamaz” hükmü doğrultusunda, Ana Statü’nün 9. maddesinin 10. fıkrasına göre 3 ek delege hakkı daha verildiği ve kulübün toplam 4 delege ile temsil edileceği kaydedildi.
YABİS’ten teşekkür
Bu sevindirici haber üzerine kulüp yönetimi adına açıklama yapan Yalova Bisiklet Yıldızları Spor Kulübü Başkanı Harun Ertuğrul, kulübün kısa sürede bu statüye ulaşmasından dolayı bisiklet camiası ve kulüp adına onur duyduklarını ve mutlu olduklarını ifade etti.
Ertuğrul, kendisiyle birlikte delege olacak ve kulübün bu seviyelere taşınmasında emeği bulunan isimlere de teşekkür etti. Ertuğrul, kulübün 2023 yılında kurulmasından bu yana 3 yıl üst üste Genel Klasman Master kategorisinde Türkiye şampiyonu olmasını sağlayan antrenör Metin Bektaş’a, milli ve duayen bisikletçi Ahmet Hidayet Akyürek’e, her yarışta kürsüleri rakiplerine dar eden ve sportmen kişiliğiyle gönüllere taht kuran Osman Şirin’e, kulüp yönetimine, sporculara ve üyelere başarıdaki katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.
Faaliyet sahasını genişletiyor
Yalova Bisiklet Yıldızları Spor Kulübü’nün Yalova’daki tüm bisiklet yarışları ve organizasyonlarında yer alarak herkese destek olduğunu belirten Ertuğrul, kurum ve kuruluşlarla da uyum içerisinde çalıştıklarını söyledi.
4 delege ile Türkiye Bisiklet Federasyonu Mali Genel Kurulu’nda Yalova’yı temsil edecek olmalarının kendileri için tarihi bir fırsat olduğunu dile getiren Ertuğrul, kulübün faaliyet sahasını da genişlettiklerini belirtti.
Ertuğrul ayrıca Konya’da temsilcilik açtıklarını ve önümüzdeki dönemde diğer illerde de temsilcilikler açarak bisiklet sporunu 7’den 70’e ülke genelinde yaygınlaştırmak için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.





