Yalova Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü öğrencileri, 5 Aralık 2025 tarihinde bölüm öğretim üyeleri eşliğinde Turkuvaz Medya kurumunu ziyaret etti. Öğrenciler, Turkuvaz Medya Grubu’nun İstanbul Eyüpsultan’daki medya merkezinde gerçekleştirilen teknik gezide medyadaki üretim süreçlerini ve ortamlarını yakından inceleme fırsatı buldu.

Yalova Universitesi Medya Iletisim Bolumu Turkuvaz Grup Ziyaret Teknik Gezi (3)

Yeni Medya ve İletişim öğrencileri stüdyoları gezdi, teknik bilgiler aldı

Yalova Üniversitesi’nde 2025–2026 Akademik Yılı Açılıyor
Yalova Üniversitesi’nde 2025–2026 Akademik Yılı Açılıyor
İçeriği Görüntüle

Bölüm öğretim üyeleri Dr. Banu Ezber Sayar ve Dr. Demet Yalçın rehberliğinde gerçekleşen ziyaret kapsamında, Yeni Medya ve İletişim Bölümü’nden 65 öğrenci, çeşitli stüdyoları gezdi.

Öğrenciler, ATV, A Haber, A News, A Para, A Spor ve Vav TV’nin stüdyolarını ziyaret ederek, profesyonel kamera, ışıklandırma, prompter ve dekor ekipmanlarını yakından tanıma şansı edindi.

Özellikle “Greenbox” stüdyosu öğrencilerin ilgisini çekti ve bu alandaki teknik detaylar hakkında uzmanlardan bilgi alma imkânı sağlandı.

Ayrıca, popüler programların yayınlandığı stüdyoları ziyaret eden öğrenciler, stüdyolarda fotoğraf çekti ve keyifli anlar geçirdi.

Yalova Universitesi Medya Iletisim Bolumu Turkuvaz Grup Ziyaret Teknik Gezi (4)

Canlı yayını deneyimi yaşandı ve gözlemlendi

Gezinin ardından, öğrenciler Vav TV’de Hasan Basri Karadeniz’in sunduğu ve Prof. Dr. Süleyman Seyfi Öğün’ün konuk olduğu “Gençlerle Baş Başa” programını canlı olarak izledi.

Öğrenciler, canlı yayını gözlemleyerek, medya dünyasının dinamik yapısını yakından deneyimleme, gözlemleme fırsatı buldu.

Etkinlik boyunca, meslek profesyonelleriyle tanışmak ve kariyer yolculuklarına önemli bir adım atmak öğrenciler için değerli bir tecrübe ve hatıra oldu.

Yalova Universitesi Medya Iletisim Bolumu Turkuvaz Grup Ziyaret Teknik Gezi (6)

Teknik ziyaret mesleğe ilgi ve motivasyonu artırdı

Bu teknik ziyaret öğrencilerin bölümde aldıkları teorik eğitimlerin uygulamadaki karşılıklarını görmelerini, onların mesleklerine olan ilgisini ve motivasyonunu artırdı.

Yalova Üniversitesi öğrencileri, medya sektörünün profesyonellerine ve Turkuvaz Medya Grubu yetkililerine bu anlamlı deneyim için teşekkürlerini iletti.

Özellikle Vav TV yayın direktörü Mecit Oyar, editör İclal Aydın ve etkinliği organize eden öğretim üyelerine teşekkür eden öğrenciler, bu ziyaretin kariyerleri açısından önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi