Proje kapsamında 250 kilometrelik bir alanı kapsayacak bisiklet parkurları belirlenip fotoğraflanacak. Belirlenen noktalar harita üzerinde belirlenip cep telefonları ve GPS’ler sayesinde  kare kod uygulamasıyla birlikte bisiklet sporcularıyla paylaşılacak ve parkura kolay ulaşım sağlanacak.

Bölgedeki turizm tesislerinde bisiklete dayalı konaklama sürelerinin arttırılmasını hedeflediklerini belirten Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç,” Projenin, ilimizin tanıtımına katkı sağlanması, spor ve alternatif turizmin geliştirilmesi, bisiklet sporuna yönelecek genç sporcuların teşvik edilmesinin sağlanması amaçlıyoruz” diye konuştu.

Sportif eğitim uzmanı Abdulmecit Bülbül ve Milli bisiklet antrenörü Kamil Alev’in Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü adına fon desteği alınmasını sağladığı proje önümüzdeki günlerde uzman danışmanlar nezaretinde hazırlanıp Yalova’ya kazandırılacak.

Yalova’da bisiklet sporu köklü bir geçime sahip olmasıyla dikkat çekiyor. 1970’li yıllarda eski adıyla Marmara Turu şimdilerde ise Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu olarak düzenlenen İstanbul, Kocaeli ve Bursa arasındaki etap yarışlarına ev sahipliği yapmıştır. Aksa Denizçalı Dağ Bisikleti Kupası, Altınova Kent Ormanı’nda düzenlenen Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası ve Gran Fondo Marmara Bisiklet Yarışmaları bölgemizin önemli bisiklet yarışmalarıdır. İlimizde 313 lisanslı ve 81 faal sporcu bulunmaktadır.

Yalova’da Dağ Bisikleti Rotaları Tespit Edilecek (2)Yalova’da Dağ Bisikleti Rotaları Tespit Edilecek (1)

Editör: Uğur TEZCAN