Amaçlarının Yalova’da kadın futbolunu geliştirmek olduğunu belirten Suiçmez, sezona kötü başlamalarının önemli olmadığını oynayacakları her maçın yapacakları her antrenmanın kendilerine tecrübe katacağını vurguladı.

“Yalova’da kadın ligini oluşturma amacındayız”

Kadın siyasileri ve kadın iş insanlarına seslenen Yalovaspor Başkanı Hakan Suiçmez,” İlimizde kadın futbolunu geliştirmek istiyoruz. Bu yıl lige, önümüzdeki yıl da Yalova’da kadın ligi oluşturmak adına bu işe girdik. Kadın futbolunun dünya genelinde gelişen bir grafiği var. İlimizi de buna ayak uydurmaya çalışıp Yalova’yı kadın futbolunda marka yapmak istiyoruz. Şehrin bölgesel durumu da buna müsait. Bursa, İstanbul, Kocaeli ekseni içerisinde ortada olmamızın avantajını kullanmak istiyoruz. Yalova’yı kadın futbolunda duyurup tanıtma noktasında avantajımız var. Bu anlamda da şehir geleninden başta sporcu olmak üzere destek bekliyoruz. Okullarımız ve futbola meraklı kızlarımız için altyapı ve A takımımız mevcut. Bayan futbolunun Yalova’nın gelişmesinde ve tanıtımında lokomotif olmasını istiyoruz. Nihayetinde bu yıl kurduğumuz ve 3. Lig’de mücadele eden takımımız, profesyonel ligde ve şehrin kurulu tek kadın futbol takımı. Lige girmeyen okullarda bazı takımlar var. Bu okullardan, hocalarından ve yöneticilerinden Yalovaspor’a katkı sağlamalarını ve öğrenci noktasında sportif anlamda tavsiyelerde bulunmalarını bekliyoruz. Yalova’da kadın futbolunun gelişmesi ve tanıtımının yapılması için bütün herkesten destek bekliyoruz, özellikle kadın siyasiler ve kadın iş insanlarından” diye konuştu.

“Yalovaspor olarak bir oluşum içerisindeyiz”

Yalovaspor Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatma Başaran, “Yalovaspor olarak bir oluşum içerisindeyiz. Hedefimiz her daim şampiyonluk. Amacımız; sporcu ve özellikle futbolu seven genç kızlara öncülük ederek kısa vadeli değil, uzun vadede başarılar elde etmek. Ben bu sporun içinden geldim. Çocukluğumdan beri Yalova’da sahanın içinde, çizgisinde, dışında yer aldım. Sahadan sorumlu abilerimle, hocalarımla, arkadaşlarımla koştum. Antrenman yaptım, çalıştım. Hep mutlu oldum. Bir şeyler öğrendim, tecrübelendim. Hala öğrenmeye açığım. Yeri geldi çim biçme aracının peşinden de koştum. Fıskiyelerin altından geçip ıslandım. Sonuna kadar sporun, sahanın tadını çıkardım. En üzgün ve en mutlu zamanlarımı sahalarda yaşadım. Karakterime yansıyan her şeyi burada öğrendim. Üzerimde emeği olan ve emeği devam eden büyüklerime teşekkür ederim. Yalova’dan, Yalovaspor taraftarlarından isteğim, başarılı ve başarısız zamanlarımızda bile Yalovaspor Kadın Futbol Takımı’nı desteklemeleri. Biz başlangıcı yaptık. Kadın futbolu için bir yola çıktık. Top yuvarlak, maç 90 dakika. Sizlerden ricam; kızlarımızın hepsi Yalova’nın öz çocukları. Lütfen eleştirileriniz olsa bile bizlere yön verecek şekilde olsun. Ben tüm yenilgileri kabul ederim. Tüm başarılar Yalovaspor Kadın Futbol Takımı ve Yalovaspor taraftarının olsun. İlimizi Yalovaspor Kadın Futbol Takımı olarak en iyi şekilde temsil edeceğiz” diye konuştu.

“Yalova’da Kadın Futbolunu Geliştirmek İstiyoruz” (2)

Editör: Uğur TEZCAN