Bu hafta sizlere ilimizdeki koroların kimler olduğunu ve yaptığı sanatsal çalışmalar hakkında bilgi vermek istedim.

   İlimizde merkezde müzik faaliyetleri yapan koroları ele alırsak;Neşe-i Muabbet,Türkü Dostları,Aşk-ı Efza,Yalova Musiki Derneği,Nevbahar ,Hasat Vakti,Çiftlikköy Belediyesi Korosu ve Çınarcıkta kurulan derneklerle sanatta iddalı olduklarını görüyoruz.

  Yalovamızın güzide koroları bir sanat icra ederken gönüllere de dokunuyorve bizleri eğlendiriyorlar.   Şarkı söylemenin yanında dinlemek ve söyleyene eşlik etmekte ayrı bir kültür.

  Hayatın koşturmacası içinde müzik ruhumuzu besleyen ve yaşamdan haz almamızı sağlayan bir kimliğe de sahip.Düşününkü yaşamdan zevk almayan bir insan ne kadar üretici ve sağlıklı olabilirki.

   Boşuna söylememişler müzik ruhun gıdasıdır.Türküler alır sizleri başka diyarlara götürür.Bir an bulunduğumuz konumdan çıkar kendinizi başka bir yere götürür.Bir de dinlediğiniz eserin yazılma hikayesini biliyorsanız size farklı lezzetler katar.

   Bir de koro çalışmalarına katılan bireyler toplu halde sanatlarını icra etmeye ve kitlesel olarak dinlenilmeye ve etkileşimli  katılıma uygun bir tarza bürünür.Ortak bir dil yaratarak şarkılarını söyleyenler  farkında olmadan bir sinerji yaratırlar.Karşılıklı etkileşim içine giren üyeler sosyal yapının içinde yer alarak aidiyet duygusuna sahip olurlar.Bu konuda koro şeflerinin yapıcı yaklaşımları bu sürece olumlu katkı yapar.

   Son zamanlarda yer aldığım Neşe-i Muabbet Korosu başta şefimiz Suat Hocamız önderliğinde güzel işlere ekip halinde imza atmaktalar.Önümüzde ay yapacakları konser için hummalı bir çalışma devam etmektedir.Kıymetli koro arkadaşlarının özverili çalışmaları Suat Hocamızla birleşince güzel eserler ortaya çıkıyor.

   Dernek bünyesinde kurulan bu oluşumlara destek vermek başta belediye olmak üzere sivil toplum kuruluşlarına ve devletimize büyük görevler düşmektedir.Özellikle sponsor olma heyecanı yaşayan kurum ve kuruluşların bu süreçlerin lokomotifi olunca sanat o sanat olmaya halkla bütünleşmeye başlıyor.

  Müzik lüks değil ,temel gereksinim olduğunun altını çizerek yazımı burada noktalarken herkese müzik dolu sağlıklı günler diler;Neşe-i Muabbet Korosuna şimdiden çalışmalarında başarılar diler  esenlikler dilerim…