AFAD Sakarya İl Müdürlüğü'ne ait deprem ve yangın simülatörü "Afete Hazır Türkiye Projesi" kapsamında Yalova'ya gelerek deprem eğitimi verdi. Simülatörde 6.1 şiddetindeki depremle sarsılan vatandaşlar 7.4'lük Marmara Depremi'ni bir kez daha yaşadılar. 
Sakarya AFAD İl Müdürlüğü'ne ait Deprem ve Yangın Simülatör TIR'ı 1 gün boyunca Yalovalılara depremi yaşattı. Cumhuriyet Meydanında kurulan simülatör'e vatandaşlar ve öğrencilerde yoğun ilgi gösterdi. Simülatörde değişik şiddetlerde depremler simüle edildi. TIR'a binen vatandaşlar 6.1 şiddetindeki bir depremi bire bir yaşadılar. Depremin başlaması ile birlikte çök-kapan pozisyonuna geçen vatandaşlar yaklaşık 40 saniye süren depremin geçmesini beklediler. Depremi yaşayan vatandaşlar ise simülatörden çok daha fazla etkilendiklerini dile getirerek, "Korkunç bir duyguydu. Depremi yeniden hissetmek bizi ürküttü. Allah bir daha deprem yaşatmasın" dediler. 
Öğrencilerde öğretmenleriyle birlikte simülatöre binerek depremi yaşadılar. Korkan ve çığlık atan öğrenciler olası bir depremde nasıl davranmaları gerektiğini de öğrendiler. 
Öte yandan bir mutfak ortamında simüle edilen yangınlara da anında müdahale eden öğrenciler yetkililer tarafından verilen bilgileri de can kulağı ile dinlediler. 
Deprem ve Yangın Simülatörünü Yalova Valisi Selim Cebiroğlu ve Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'da ziyaret ettiler. Yetkililerden bilgi alan Vali Cebiroğlu ve Belediye Başkanı Salman temel afet bilinci eğitimlerinin sadece teorik değil bu tip uygulamalarla verilmesinin daha akılda kalıcı olduğunu dile getirdiler. 
Editör: TE Bilişim