Merhaba saygıdeğer okurlarım,

Memleketimizi ve yöremizi dünyaya duyuran altın madalyalı Termal Kaplıcasında doğup büyüyen Avrupa ve Dünya Şampiyonu Sırrı Acar, başarılarının büyük bir bölümünü kendi deyimi ile termal sularına borçludur.

Antrenmanlarını çoğu zaman sabahın erken saatlerinde Termal Kaplıcaları Kurşunlu Banyosunda sürdüren şampiyonumuz, havuzdaki partneri veya herhangi bir tanıdığı ile zaman zaman uzun müddet güreş tutar. Benimde partneri olduğum söz konusu olmuştur tabi ki.

Minderdeki antrenmanında olsun, kaplıca suyundaki antrenmanında olsun partnerinin sırtını yere yapıştırmaz, onurunu kırmazdı.

Şampiyonumuzun kaplıca suyu katkısı ile aldığı başarılar komşumuz olan Karamüsel’in yağlı pehlivanlarının da dikkatinden kaçmayarak, onlarında bir zamanlar antrenman yeri olmuştu.

Allah rahmet eylesin altın kemer sahibi Aydın Demir ile Ahmet Taşçı’ya altın kemer sahibi olmalarında bu vesile ile katkısı olmuştur kaplıca suyumuzun.

1960 yılları sonlarına doğru eski Büyük Otel salonuna 2 adet güreş minderi getirten şampiyonumuz, Cemal Bahar, Ahmet Bozman, Nazif Fidan, Musa Eşkin, Kerim Öz, Ahmet Çok gibi birçok güreşçi yetiştirerek, yarışmalarda derece almalarına vesile olmuştur.

Şampiyon güreşçimizin Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında boynuna taktığı madalyalarla yöremize ayak basmasını hiç ama hiç unutmam. Mahşeri bir kalabalığın hep bir ağızdan şampiyon, şampiyon naraları başarıya susamış kişilerin göz yaşları ben gibi yaşayana çok büyük bir mutluluk vermişti o zamanlar.

Ben şahsen antrenman verme gayesi olsa bile kendisi ile güreş tutan şanslı kişilerden birisi oldum. Rakibinin oyuna hazırlanışını ondan önce sezen yeteneği, ona başarısında büyük katkılar verdi sanırım. Onun içindir ki dünyanın en teknik güreşçisi unvanını hak etti.

İki ayağının kuvveti dünya güreş tarihine damga vurması da boşuna olmadığının kanaatindeyim. Çünkü herhangi bir bacağının yerle teması sonrası 3 kişi uğraşsa yerinden oynatamazdı.

Onun gücüne, nefesine, kuvvetine ayak uyduramayınca bizlerle kedi-fare misali güreş tutardı. Pasif güreşi pek sevmezdi, kendi oyunu ile puan verdiği seyrekte olsa bilinirdi.

Avrupa ve Dünya Şampiyonu Sırrı Acar, özel hayatında sakin, sevecen yaşantısı ile yediden yetmişe herkesin gönlüne yerleşmiş, kolay kolay unutamayacağımız şampiyonumuzdur o bizim.

İlerlemiş yaşına istinaden genç ve diri gözükmesi sorusuna da her zaman Termal Kaplıcalarını adres gösterir ve hala tavsiyesini elden bırakmayan bir yanı da olduğunu anlatır durur yıllardır.

Bu vesile ile kendisine sağlığında upuzun bir ömür dilerim. Sen büyüksün şampiyon her şey gönlüne göre olsun.

Zeki Basol Sirri Acar