Proje Müdürü Metin Yumurtacı, projede değişmesi gereken yerler olduğunu ve bunun proje revizesinin TOKİ tarafından onaylanmasına gerektiğine dair bilgiyi gazetemize açıklamalarda bulunmuştu. Konu ile son durum için açıklamalarda bulunan Yumurtacı, TOKİ projeler dairesince onaylanmasını beklediklerini ve bir taraftan da çalışmalara devam edildiğini iksa kazık çalışmalarına devam edildiğini açıkladı.  

Kentsel Donusum Metin Bey Aciklama Haber (1)

Proje Müdürü Metin Yumurtacı, “Üniversite hocalarının çalışmaları sonuçlandı ve bu çalışmalara göre uygulama projeleri çizildi. Şuanda TOKİ projeler dairesince onaylanma sürecinde. Çok kısa zaman içinde onay süreci tamamlanır ve çalışmalara başlayacağız. Aslında bir taraftan iksa kazıkları çalışmalarına başladık ve devam ediyoruz.

Bağlarbaşı kentsel dönüşüm projesi 5 adadan oluşan 84 dönüm alanı kaplayan 717 konut 19 dükkan ve 7 kapıcı dairesini kapsayan, bünyesinde konut alanlarından , ticaret alanlarına, sosyal donatılarından, park, bahçe, oyun alanlarına kadar, alt yapısı ve üst yapısı ile komplike büyük bir inşaat projesidir. 

Yalova Baro Başkanı Avukat Çavuş; Sınav, Mesleki Anlamda Kaliteyi Arttıracaktır Yalova Baro Başkanı Avukat Çavuş; Sınav, Mesleki Anlamda Kaliteyi Arttıracaktır

Kentsel dönüşüm kapsamında mevcut yerleşim alanlarında yıkımlar yapılsa da yıkım yapılmayan binalar mevcuttur.  Proje safhasında yapılmış olan zemin etüdüne göre 2 adanın statik projeleri düzenlenmiş olsa da, yıkım yapılmayan yerlerden sondaj alınamadığı için o kısımlara isabet eden alanların statik projeleri yapılamamıştır. Ayrıca bölgenin genel jeolojik yapısı gereği, İksa kazıkları projeleri revize edilmiş ve tasarımı değiştirilmiştir. Binaların temel altı kazıklarının uzunluğunun ve yapısının nasıl olacağına karar verilmesi için zemin hareketleri, ilave geniş kapsamlı zemin etüt çalışmaları, üniversite raporları ve bilgilerin ışığında, kazık sistemi ve temelle birleşim detayları, kazık derinlikleri gibi uzmanlık isteyen konular üniversite hocalarının yapmakta oldukları çalışmalar ve statik hesaplar ile yapılmaktadır. Yapılan çalışmalar Toplu Konut İdaresi Proje Dairesi tarafından titizlikle yürütülmekte olup, tasarım olarak düzenlenen etüt projeler, incelenip gerekli değişiklikler ve düzenlemeler yapılmaktadır.

Kentsel Donusum Metin Bey Aciklama Haber (3)Proje kapsamında 51 bloktan oluşan kapsamlı ve birbiri ile bağlantılı olan bu projenin düzenlenmesi, onay süreci ve uygulanacak yöntemlerin belirlenmesi zaman almaktadır.  Ancak bahsettiğimiz bu çalışmaların yüzde 90’ ı tamamlanmıştır. TOKİ tarafından düzenlenen uygulama projeleri  çok kısa zaman içinde onayları tamamlanacaktır ve hızlı bir şekilde imalatlara başlanacaktır.” dedi.

Özel Haber: Duygu SARAL

Muhabir: Duygu Saral